Absolut ingen kritiker!

Absolut ingen kritiker!

Jag är absolut inte den som bara kritiserar andra partiers fel och brister. Tvärtom, så brukar jag hellre berätta om mina idéer och vad jag vill förändra.
 
Skulle jag komma i en sk maktposition så vill jag att alla med funktionshinder får det bättre. Alla barn som har det svårt i skolan ska få särskild hjälp. Men även vuxna med funktionshinder ska få det lättare med assistenter och sysselsättning.
 
Sen vill jag att vi avskaffar fastighetsskatten så snabbt vi någonsin kan och istället ersätter den med en avgift som är med rättvis. Samtidigt kanske vi kan sänka bensinskatten oxå…
 
När det gäller valfrihet, så vill jag att föräldrar ska kunna vara hemma med sina barn och dessutom få ekonomisk hjälp med detta. Det måste finnas dagmammor, allergidagis och nattis i alla kommuner. Vi måste ha flera olika alternativ till skolor, både kommunala och privata, så att man kan välja det som är bäst för just den eleven.
 
Samma sak när det gäller sjukvård, med privata alternativ får vi kanske lite effektivitet och konkurrens inom vården. Vi måste få bort köerna till ungdomspsykiatrin och måste man ta hjälp av privata alternativ för att fixa det – so be it! Som det är nu kan man få vänta upp till 3 ÅR för utredning och diagnos.
 
När vi blir äldre måste det finnas fler boende i vår närmiljö för äldre. Man kanske klarar sej själv men är mörkrädd (som min farmor) då kanske man kan få tillbaka servicebostäderna igen. Måste man bo på den sk långvården måste man få välja om man vill ha eget rum eller bo på sal. Vill man dessutom bo med sin ”gubbe eller gumma”, eller närmare sina barn så ska man självklart få göra det.
 
Vi måste skapa fler äldreboenden av olika alternativ. Annars kan man inte gör ”boendekarriär”, med det menas att flytta upp sej från tex lägenhet till radhus till villa osv. De äldre som nu bor i villa måste ju lämna dessa ifrån sej, men då måste de ju ha ett bra alternativ att flytta till.
 
Ja, det är lite av mina tankar  – kom gärna med kommentarer.
 
 

2 svar på ”Absolut ingen kritiker!

  1. Misstag av mej – jag kom precis att anmärka på en kadidat som uppfyllde de krav jag skrev. Du har ett intressant valprogram – ta med förslaget om "platt skatt " också så blir du intressant i breda väljarkretsar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.