Åkte till vintern alldeles frivilligt!

Åkte till vintern alldeles frivilligt!

Ni som känner mej vet att snö inte är riktigt min grej och att jag undviker det så mycket jag kan. Igår åkte jag till snön alldeles frivilligt!

Vi har varit på va 1500 meters höjd hela tiden sedan vi kom hit, men det finns bergstoppar som är mycket högre. En är Chima Presena som är drygt 3000 meter och som faktiskt har en alldeles egen glaciär.

”En glaciär bildas genom att snö under en lång tid trycks ihop och omvandlas till is i en urgröpning i ett berg eller i en dalgång.”

Planen var att vi skulle se hällristningar och runstenar, men när jag hörde att vi hade en glaciär bara några linbanor bort så frågade jag om någon kunde arrangera så jag kunde åka upp när vi hade ledig tid. Några fler ville hänga på, så istället för att bara fixa det för oss ändrade man hela programmet. Med tanke på det som händer med vår miljö vet man ju inte hur länge glaciären finns kvar, de där stenarna däremot står nog ett tag till.

Så vi tog oss till Tonale som är basstationen för just den här linbana. Tre olika linbanor krävdes för att komma hela vägen. Utsikten på vägen upp var magisk! När vi kom upp var vi ovan molnen, solen sken och vi hade runt 15 grader varmt. För att skydda isen har man lagt mattor lite här och där, detta ska hjälpa till med kylning så det inte smälter.

Efter alldeles för många bilder tog vi oss ner igen. Jag är såååå glad att det gick att ändra i programmet så vi kunde göra detta, för det vara så häftigt! Att få uppleva en glaciär på en alptopp i Italien, vilken grej!

Men det var rätt skönt att komma tillbaka ner till värmen igen 🙂


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *