Aldrig mer en vanlig julskinka!

Aldrig mer en vanlig julskinka!

Jag är ganska kinkig när det gäller kött. Köttet jag äter måste vara helt rent, fritt från brosk, senor och fett. Inte pga kalorier utan för att jag tycker det är så äckligt att tugga på en broskbit eller när tänderna sjunker in i ett fettlager. Ofta går karré och fläskkotlett bort om jag inte får dissekera köttbiten innan jag äter. Julskinkan opereras ordentligt innan den läggs på mackan och blir knappt något kvar när jag är färdig. Därför blev jag så himla glad när Kronfågel kom med en julskinka på kyckling!

Jag fick testa kycklingjulskinkan redan på en lunch i höstas och jag gillade den då med. Men nu när vi lagade den hemma blev den så otroligt saftig och god att jag bara älskade den! Jag tror inte att jag någonsin kommer att köpa vanlig julskinka igen faktiskt. 

Vi använde samma griljering som Kronfågel, här är receptet:

1 Kycklingjulskinka
4 msk klassisk söt senap
2 msk Skånsk senap,
grovkornig
1 äggula
1/2 tsk salt
ca 3 msk ströbröd
ca 1 dl kryddnejlikor
att dekorera med

Gör så här:

Slå på ugnen med grillfunktionen ca 220°.
Blanda senapssorterna med äggulan och lite salt.
Bred ut ett tjockt lager med smeten ovanpå skinkan och toppa med ströbröd.
Griljera ca 10–15 min så att ett gyllenbrunt lager bildas på toppen.
Ta ut och låt svalna helt. Dekorera med kryddnejlikor

Fast vi dekorerade inte med kryddnejlikor… och vi missade att ströbrödet skulle på sist, vi blandade ihop alla ingredienser och kladdade på direkt. Det gick bra det med  🙂

För oss Viktväktare finns en väldigt stor fördel med kycklingskinkan och det är att Viktväktarna satt NOLL SP på den! Ett bra alternativ om man vill spara SP på julbordet alltså. 

Fast för mej är den stora fördelen att den är god och jag slipper att skära bort en massa grejer innan jag äter. Det där med noll sp är bara en bonus. Har ni testat den? Vad tyckte ni?

4 svar på ”Aldrig mer en vanlig julskinka!

  1. Hej Marlene, läser med glädje om dina vädermödor. Alltid med en kul knorr på slutet.
    Vill tacka dig för alla dråpliga historier och önska dig o familjen
    En riktigt God Jul!
    Kram från Inger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *