Matsedel v 51

Matsedel v 51

Två veckor kvar av året och nu börjar julrejset på riktigt. Det är nu de flesta jagar efter de sista julklapparna, fixar köttbullar och städar. Kanske ska det in någon julfest mitt i alltihop också…

Jag hade så förr. När barnen var små skulle allt vara perfekt inför jul. Allt skulle vara hemlagat, hemmet skulle vara julpyntat och städat från golv till tak och under granen skulle det digna av väl uttänkta julklappar. Självklart skulle bägge barnen även ha varsin paketkalender, med roliga överraskningar varje dag. Så var det! Å så här tänker de flesta att de vill ha det. Men ska man samtidigt sköta ett hel- eller halvtidsjobb – då räcker inte tiden om man inte nallar på sovtimmarna. Å då är lilla mamma en våt fläck på julafton.

Det är inte värt det faktiskt. Julen kommer oavsett hur långt du kommit i dina julförberedelser. Ica finns där av flera anledningar, en av dem är att fixa vår julmat – det är jag helt övertygad om! Särskilt för den som är ensamstående, vilket jag blev och sedan var i tio år. Jag lärde mej den hårda vägen och numera gör vi faktiskt ingen julmat alls. Vi firar inte längre hemma, utan är hos mina föräldrar och där stannar även matresterna kvar när julafton är över. Så den här veckan är heeelt lugn. Inte en enda grej är inbokad mer än promenader och träning, japp – jag bokar in sånt  🙂

Här är veckans matsedel:

Måndag: Shakshuka med fetaost 2 SP Flex

Tisdag: Potatis- och tonfiskgratäng 6 SP Flex

Onsdag: Parmesangratinerad kyckling fr 3 SP Flex plus ris

Torsdag: Cannelloni fr 7 SP Flex

Fredag: Snabblagade curryräkor 1 SP Flex plus pasta

Lördag: Potatiskaka med kyckling 19 SP Flex för hela kakan

Söndag: Lövbiffsgryta med sugarsnaps 4 SP Flex plus ris

Uppesittarkväll: Yoghurtmousse med pepparkakssmulor fr 2 SP

Testa Shakshuka om ni inte gjort det, så enkelt! Å missa inte den parmesangratinerade kycklingen, den är så god! Cannellonin är supergod och funkar till matlådan. Potatiskakan är en riktigt höjdare som även funkar till nyår med tex en fin bit oxfilé. Å moussen är en annorlunda efterrätt som är ett lätt och bra avslut på en middag eller mys på kvällen.

Å vill ni ha tips på julmat med uträknade SP, ja då hittar ni en del HÄR.

Försök att inte stressa ihjäl er, jul blir det ändå. Det viktiga är inte att allt är perfekt utan att alla är samlade och mår bra.

Ett svar på ”Matsedel v 51

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *