Äntligen är en pusselbit till på plats

Äntligen är en pusselbit till på plats

Det har ju varit lite att fixa med under våren. Dödsbon, flytt och lite annat smått och gott. Sånt som man måste göra och även inom utsatt tid, stressen har varit rätt stor – men nu har ytterligare en stor pusselbit fallit på plats.

När svärmor dog i mitten av februari, bestämde svärfar direkt att han ville flytta till mindre. Medan vi tog bort hennes saker, rensade vi alltså samtidigt ur hans grejer. Han hittade en granne som ville byta lägenhet med honom, en trea skulle bli en etta, men bara pappersexercisen skulle ta tre månader. Under den tiden skulle även bouppteckningen göras.

Det var en rätt jobbig period, särskilt dagarna innan flytten. Eftersom det var ett byte fick vi lixom göra allt samtidigt. Vi packade, flyttade, städade, flyttade in och packade upp på en och samma gång. När detta äntligen var klart var vi helt slut med så otroligt lättade. Å bouppteckningen skickades också in i den vevan – Yes, We did it, typ…

Innan flytten fick vi svärfars bil, för att han skulle slippa betala parkeringsplats, försäkringar och allt annat som hör en bil till. Ingen av oss kör särskilt mycket, så det var helt enkelt onödigt att vi skulle ha varsin – så vi beslöt oss för att dela på hans. Men då skulle ju vår säljas. Å en försäljning innebär att bilen måste besiktas, fixas och göras i säljbart skick. Sånt tar ju lite tid, tid som vi hade väldigt ont av. Besiktningen gjorde jag typ sista dagen innan körförbud, och den gick igenom utan minsta problem. Det trodde vi aldrig!

Sen städade vi ur och tvättade den innan vi körde iväg och ställde vår gamla pärla hos mina föräldrar. Min pappa är mästare på att sälja bilar, medan jag avskyr det! Jag avskyr att köpa bil också. Men han är bra på det och lovade att hjälpa oss. I söndags var den borta! Första intresserade kom och köpte den och det känns som vi är 30 kilo lättare ungefär. Nu är alla tre stora projekt fixade, sånt som hängt över oss under våren. Så jäkla skönt!

Äntligen börjar vi alltså att komma ikapp och det känns ljuvligt!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

4 svar på ”Äntligen är en pusselbit till på plats

  1. Jag är inte heller någon säljare, ogillar verkligen att sälja prylar, det får mannen sköta 🙂
    Skönt att ni betat av allt jobbigt nu och kanske kan njuta av sommaren lite!

  2. Ja det blev ju en del att ordna då, mycket när ett helt hem ska tömmas. Härligt att ni fick sålt bilen så snabbt ändå 🙃

  3. Jag är verkligen sämst på att sälja saker, Varje gång jag sålt något på Blocket så har kunden kunnat pruta.

    Skönt när allt är klart efter ett dödsbo.

    Ha en fin dag ute på vägarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *