Äntligen en fungerande altan!

Äntligen en fungerande altan!

Jag har bott i mitt hus sedan december 1992, en hyfsat lång tid kan man nog säga. Men det är inte förrän nu som alla bitar börjar falla på plats med inredning och sånt. Ingen kan beskylla mej för att ha bråttom…

Under våren fick vi ordning i vardagsrummet och nu har vi äntligen fått ordning på altan. Ett outnyttjat utrymme som jag haft lite ångest för. Den är ganska stor, men pga ett ojämnt stengolv har man inte kunna inreda på nåt bra sätt där. Det kan man nu!!!

När jag var på Irland röjde Martin av och sedan började min pappa och äldste son ”Projekt altangolv”. Ovanpå stenplattorna byggdes ett jämt och fint trägolv, som genast gjorde altan både ljusare och större. Innan kunde man ställa möbler ca 1/2-1 meter in på golvet om de skulle stå stadigt, nu kan man möblera ända ut.

I lördags var allt klart och i söndags åkte vi runt för att leta ny inredning. Jag hade sett att det var rea på flera ställen, så det var bara att ta dem i tur och ordning. Jag visste på ett ungefär vad jag ville ha och hade kollat in både Blocket och Bjussa.se – men inte hittat något. Vi började på K-Rauta och hittade direkt det vi ville ha och det var 60 % rabatt, problemet var bara att paketet var STORT och vägde 50 kg. Vår bil var utesluten, vi kunde få låna släp men har ingen dragkrok… det blev pappa som fick rycka ut med både bil och släp. Medan vi väntade på honom var vi till Rusta där vi hittade en matta och till Jula där vi hittade lådor till hyllan som jag byggt om till återvinningsstation.

Igår eftermiddag hade vi fått grejerna på plats och var sååå nöjda. Som pricken över i så sken solen hela kvällen och vi satt där och myste länge. Det är bara pälsbollen som är lite skeptisk, kanske för att allt luktar nytt? Han har iaf kommit på att han ser allt som händer ute på gatan när han sitter i soffan, så där sitter han och gruffar.

Varför har det då tagit 26 år att få ordning? Mest pga pengar förstås. Förr har jag inte haft några pengar alls att lägga på inredning, jag har bara haft råd med det mest nödvändiga. Sen är det förstås kunskap också, skulle jag lägga golvet är det osäkert hur resultatet hade blivit. Nu finns det pengar, inget överflöd – men nog för att fixa vårt boende lite för att trivas ännu bättre. Å nu hade pappa tid (och kanske lust).

Nu är det bara ett akut område kvar som måste fixas och det är en garagevägg som ska bytas och sen ska hela garaget målas. Efter det är huset som det ska vara utanpå. Inne är det bara mitt träningsrum som behöver nya tapeter och sen har vi ett förråd och garage som ska röjas. Hyllan som byggdes om till återvinningsstation tömdes bara rätt ner på golvet i garaget, plus allt som inte ska tillbaka till altan… det är rätt mycket grejer där kan man väl säga. Å förrådet… det ska vi inte prata om…

Sommaren får gå åt till detta, så får vi se hur mycket vi hinner. Vi har iaf en himla mysig altan att vila ut på när vi städat klart 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *