Matsedel v 28

Matsedel v 28

Nu är det många av er som är på en välförtjänt semester. Lediga dagar. Sovmorgnar. Så härligt! Jag skulle vilja uppmana er att utnyttja tiden till er, att ta hand om er själva så mycket ni kan på bästa sätt.

Jag vet att många tycker att lediga tid är samma sak som att ”unna sej” en massa sånt som man inte gör i vardagen. Äta mer, dricka mer, pilla sej i naveln mer – inget fel med det, men tänk lite på er hälsa också. Snälla! Ta en extra promenad, varannan vatten osv.

Jag ser ledighet som ett bra tillfälle att skaffa sej nya vanor. Det är ju då man har tid. De senaste 12 åren har våra ledigheter mest gått ut på att ta hand om oss och våra kroppar och det känns så himla bra när man kommer tillbaka till vardagen igen. Just nu har vi rätt mycket tid och har sedan en vecka tillbaka kört lite extra hårt. Vågen visar minus direkt 🙂

Här är veckans matsedel:

Måndag: Tomatsoppa 3 SP Flex

Tisdag: Grillade räkor 0 SP Flex för räkorna

Onsdag: Varm pastasallad fr 2 SP Flex

Torsdag: Pad Thai 7 SP Flex

Fredag: Lax med broccolipuré 2 SP Flex för all puré

Lördag: Vitkålsgratäng med grillat 13 SP Flex för hela gratängen

Söndag: Halloumiburgare 7 SP Flex

Allt detta är favoritmat för mej, men kanske lite särskilt de grillade räkorna, laxen och vitkålsgratängen. Riktiga höjdare som ni bara måste testa. Men jag vet att många går igång på Pad Thaien och burgaren också, så testa allt vettja.

Här är tips för grillen och här är tips för varma sommardagar. Vill ni hänga med mej så finns jag på instagram dagligen @marlenerinda

Ha en bra vecka med långa promenader, vila och skratt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *