Man skulle satt thujor istället!

Man skulle satt thujor istället!

*** I samarbete med Thujor.se ***

När vi flyttade in i vårt hus på vintern 1992 hade vi ingen aning om vad som fanns i trädgården. Det var typ en meter snö och långt till vår och sommar. Som nyinflyttad vill man gör om överallt på en gång, men vi väntade faktiskt ett tag.

När våren kom såg vi att vi hade oxelbärshäck runt nästan hela tomten, förutom en bit staket på baksidan. Så fick det vara ett tag, men efter några år grävde vi bort oxelbären på framsidan och staketet på baksidan ersattes av en häck med avenbok. Med facit i handen skulle vi nog satt thujor istället, de ska bara putsas lite fint då och då till skillnad från avenbok. Oxelbär och avenbok växer så det knakar, de blir stora och breda. Jättebra för att slippa insyn, men ganska jobbiga att klippa och det blir så mycket skräp!

Tänk om vi rådfrågat Thujor.se innan vi planterat den där nya häcken! Då hade jag nog valt en Thuja Brabant som blir max 140 cm. Den skyddar också bra mot insyn, men behöver alltså inte klippas 2-3 ggr om året som vi måste göra nu. Den är snabbväxande, vintergrön och tät och passar både stor och liten trädgård.

Thujor.se har en tjänst som heter Planterad & Klar, vilket innebär att de gör hela jobbet åt dej om du vill, från projektering till färdig häck. I priset ingår allt, till och med installation av Ecoplant´s bevattningssystem Eco-drip om man vill ha det. Jag vet inte om de även tar bort gammal häck, men om även det ingår i priset så är jag den första att anlita dem! Den som grävt upp en häck vet vad jag pratar om… det är skitjobbigt!

Men man kan förstås göra jobbet själv också. Det svåra är att välja sort, det finns massor med olika storlekar och höjder. När man bestämt sej klickar man bara i hur många man behöver, det finns paketpriser, och får dem sedan levererade direkt till dörren inom 14 dagar. Bäst är att plantera vår, sommar och höst och det är minst 12 månaders garanti.

Nu har ju jag inte thujor utan får fortsätta att klippa mastodonthäck, ett riktigt slitgöra faktiskt. Men vill du ha en snygg avenbokshäck (oxelbär vill du inte ha!) – så finns även detta hos Thujor.se 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *