Är det så här???

Är det så här???

Mamma och pappa satt och tittade på TV. Mamma sa:
’Jag är trött och det börjar bli sent. Jag tror att jag
vill gå och lägga mig’. Hon gick ut i köket för att göra i
ordning sandwiches till nästa dags lunch, tömde popcornbunkarna, tog ut kött ur frysen till dagen därpå, såg efter hur mycket cornflakes det fanns kvar i kartongen, fyllde socker i skålen, satte socker och skedar på bordet och gjorde kaffebryggaren klar till att brygga.

Sen la hon kläder i torktumlaren, satte på en ny tvätt, strök
en skjorta och sydde fast en lös knapp. Hon tog tidningarna, som låg på golvet.

Hon samlade ihop leksaker, som låg på bordet, och la telefonboken ner i lådan. Hon vattnade blommorna, tömde en tvättkorg och hängde upp en handduk, så att den fick torka. Hon stannade vid skrivbordet och skrev en lapp till skolan, la fram små pengar till barnen och samlade upp en bok, som hade gömt sig under en stol. Hon skrev ett födelsedagskort
till en väninna och satte ett frimärke på kuvertet, skrev en minneslapp och la båda bredvid sin portmonnä

Sen tvättade hon ansiktet, tog på nattkräm, borstade sina tänder och kammade håret.

Pappan ropade från vardagsrummet :
’Jag trodde att du var på väg att gå och lägga dig?’
’Jag är på väg’, sa hon. Hon hällde vatten i hundskålen,
släppte ut katten och såg till att alla dörrarna var låsta. Hon tittade till barnen, släckte deras lampor, hängde upp en blus på en stol och la några smutsiga strumpor i tvättkorgen o pratade kort med barnen, som satt uppe och gjorde läxor. I hennes eget sovrum ställde hon väckarklockan, la fram kläder till nästa dag och tog överkastet av sängen. Hon skrev 3 saker till på minneslappen.

I samma ögonblick stängde pappan av tv-n och sa till sig själv, ’Nu vill jag gå och lägga mig…’ och det gjorde han.
 
Så här var det hos mej när jag fortfarande var ensam. Nu är det lite annorlunda även om det är jag som kanske plockar och pysslar mest, men det är ju faktiskt mitt hem… Vännen gör så gott han kan men har inte riktigt kommit in i rutinen hos oss än. Hur är det hos Er andra?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *