Är din Pippi svensk?

Är din Pippi svensk?

Vart kommer din kyckling ifrån? Vet du ens det? Kyckling från Pärson, är den svensk? Nope! Kycklingen från Svensk Fågel då, är den svensk? Jupp! Kolla efter den Gula Pippin så får du en godare kyckling som du vet har haft ett helt ok liv. De har inte suttit instängda i små utrymmen utan fått spatsera fritt.

Jag gillar kyckling bla för att det är magert och bra när man ska gå ner i vikt och det är ju himla viktigt i vår familj eftersom vi faktiskt jobbar med vikt. Dessutom tycker nästa alla om det och man kan man göra en himla massa gott med kyckling, till och med jag som avskyr att laga mat. Min paradrätt när jag är ensam är kycklingwraps, gott, enkelt och snabbt  🙂

Idag var jag och en massa andra bloggare inbjudna för att testa lite gott från Gula Pippin, kramas lite med henom och höra Anders Dahlbom berätta om maten han lagat till oss, Leila Söderholm gav oss bra träningstips och Carin Da Silva försökte hålla ordning på alltsammans. Maten var otroligt god! Vi fick två olika kycklingrätter och två olika sallader och två olika brödsorter. Å eftersom det är Fettisdagen idag så fick vi förstås semlor till efterrätt. Jag ÄLSKAR semlor! Å ja… man får faktiskt äta semlor även om man går på Viktväktarna, det är det man har veckobonusen till!

Det var en himla mysig lunch, sådär lagom mycket folk där nästan alla kände varandra. Jag satt tillsammans med Nadja, Annelie och Kari. Det är lite speciellt när man delar bord med bara bloggare… alla är fullt upptagna med att ta bilder och skicka ut på olika medier, så man är inte särskilt social riktigt hela tiden – men förståelse är total och ingen tittar snett på en.

Under lunchen fick vi se ett gäng nya reklamfilmer om och med Gula Pippin och sen fick vi rösta på den vi gillade bäst. De flesta röstade på en där Pippin tog en selfie och skickade till en kund, den var både söt och fyndig. Så nu ska det bli spännande att se vilken man väljer att visa på tv. Vi fick en snabbkurs av Anders i hur man styckar kyckling, men jag var nog lite ouppmärksam… I goodiebagen fick vi fyra olika slags kycklingpaket (färdigstyckat), så nu ska det bli spännande att testa de olika och se vilken vi gillar bäst.

Glöm nu inte att titta efter den Gula Pippin när ni ska handla kyckling nästa gång. Då kan ni vara säkra på att den är av god svensk kvalitet, att den fötts upp på ett bra sätt och att den har mindre påverkan på klimatet än importerad kyckling. Åk hem med gott samvete, laga något smarrigt och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.