Vinn boken Våga av Hillevi Wahl

Vinn boken Våga av Hillevi Wahl

Så har jag äntligen läst Hillevis Wahls bok Våga. En bok som jag varmt kan rekommendera till alla som är beredda att jobba lite på sin personliga utveckling eller som bara är nyfikna på hur man skulle kunna jobba med sej själv. En varm, självutlämnande och fruktansvärt intressant bok!

Hillevi drar paralleller med orientering när det gäller den personliga utvecklingen och den väg som hon föreslår att man kan ta. Egentligen jämför hon hela livet med orientering, kanske en livsorientering på nåt slags sätt. Och jag håller med henne! Man kan absolut likna livet med en orienteringsbana och använda samma termer för att komma framåt, utvecklas och till slut komma i mål. Man behöver ju en karta för att veta vart man ska och inte bara irra runt, och man har små kontroller som man gärna ska hitta på vägen för att veta att man är på rätt väg och när man väl kommer i mål är man så jädras nöjd över sej själv och växer några centimeter till.

Men så enkelt är det förstås inte… ibland tar man ut fel väg, ibland hittar man inte kontrollerna, ibland går man vilse i dimman och ibland orkar man bara inte fortsätta. Det spelar ingen roll om det handlar om orientering, självutveckling, en språkkurs eller att gå ner i vikt. Hillevis tips funkar vad man än vill lyckas med! Och Hillevi själv är det levande beviset på att det går! Även om man är en trasig alkisunge, en fd anorektiker eller vad man nu har i bagaget så kan man lyckas. ALLA kan lyckas!

Jag tycker alltså att alla borde läsa boken. Här finns en mängd handfasta råd på hur man börjar och sedan tar sej igenom sin personliga utveckling, vad man än vill utveckla… För egen del fick jag en massa bra tips när det gäller att komma igång med och även komma vidare med löpningen. Jag är inte dålig som inte springer året runt, flera gånger i veckan. Nä, jag är bra för att jag springer oftare än dem som sitter i soffan och kollar på tv. Så det så!

Å nu har ni alltså chansen att vinna en egen bok. Det enda ni behöver göra är att gilla Fd Ensamma Mamman på Facebook, genom att klicka HÄR. Svara här under på frågan: I vilken bok beskriver Hillevi sin uppväxt? Berätta även vilken dröm du har som du är beredd att jobba för och skulle vilja förverkliga.

Svara här under i en kommentar och uppge även din mailadress, så jag kan kontakta vinnaren. Tävlingen pågår tom söndag 9/3 kl 23.59.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.