Är du med?

Är du med?

Så är det en helt vanlig dag i almanackan och jag är ensam hemma, eller nä… Baileys är ju hemma förstås, men han sover fortfarande. Senior är på jobbet och Martin är på sin praktikplats, bägge kommer hem vid 18-tiden tror jag. Så jag har gott om tid att lulla runt och göra precis vad jag vill  🙂

Alltså har morgonen gått väldigt lugnt till, jag har faktiskt inte ens varit nere och ätit frukost än. Det får väl bli en brunch idag… fastnade här vid datorn och har fått massor gjort! Även om jag är ledig några dagar till så ska ett veckobrev skrivas ihop och skickas som vanligt varje fredag, jag har fixat lite smågrejer som legat efter och börjat fundera på en insändare/debattartikel till våra två lokaltidningar.

Det här med fyrverkerierna ligger fortfarande och gror i min skalle och jag har nu efterlyst och fått tag på lite folk som tillsammans med mej ska skicka iväg en text. Jag skriver ihop ett utkast och de andra får peta i texten och när den är färdig är vi ett tiotal personer som skriver under. Så hoppas jag att det ska få fler att reagera över det vansinniga i det helt okontrollerade skjutande flera veckor runt nyår trots att det faktiskt är olagligt.

Så detta ska jag sysselsätta mej med idag, plus en regnig promenad med Baileys och en tur på baksidan för att plocka upp hundskiten och de eventuella fyrverkerirester som ligger på tomten. Ni vet att en liten hund kan dö bara av att slicka på skräpet? Å att ett litet barn som plockar upp grejerna kan bli väldigt sjuk… Så kasta det ni ser i er närhet, det är farliga grejer! Något att trycka på om ni själva vill skriva ihop en text och skicka till kommunen eller nån tidning. Fyrverkeripjäser och smällare är så långt från miljövänligt som man bara kan komma!

Idag är alltså en helt vanlig dag, den första 2014. Jag är ledig fyra dagar till och har redan tagit bort nyårskilot. Nu är det bara julkilot kvar att jobba på, så är jag snart tillbaka på min målvikt igen och kan fortsätta neråt lite till. Jag har ingen aning om när jag ska träffa läkaren, men det är lika bra att köra igång igen så fort man kan. Man brukar säga att man ska börja ”på måndag”, jag säger IDAG! Idag är alltid en bra dag att ta tag i jobbiga grejer, väntar man blir det kanske inte av alls. Så idag kör vi! Är du med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *