Årets lakrits i Glassbilen

Årets lakrits i Glassbilen

Det var flera år sedan jag handlade av Glassbilen, men nu när jag såg att Bubs samarbetat kring en hallonlakritsskalleglass var jag ju bara tvungen! Jag älskar ju hallonlakritsskallar!

Så det var bara att passa Glassbilen när den skulle komma och då passade jag även på att testa de andra lakritsglassarna också. Vilken högvinst! Jag hittade nämligen min ”all-time-favorite”, berättar om den snart…

Jag hann faktiskt hem innan jag öppnade första hallonlakritsskalleglassen, illa vore det annars… Glassbilen stannar nämligen utanför vår brevlåda… Jag tog glassen, satte mej i min solstol, lutade mej bakåt och började mitt smaktest. En hallonlakritsskalle har skarpa smaker av hallon och saltlakrits, det hade inte glassen. God, men inte kanon! Jag hade gärna sett samma glass men med ett överdrag i saltlakrits. Då hade man kommit närmare. Kanske nästa år?

Nästa glass jag testade var glassbåten. Lakritsskalet var jättegott, även glassen – inget att klaga på där. Heeelt ok!

Sen kom vi till det som jag inte sett någon reklam alls om, utan bara köpte för att jag såg att den fanns. Dubbellakrits. Glöm inte det namnet om ni gillar lakrits. Här snackar vi lakrits för lakritsälskare! Ett skal av saltlakrits med lite crunch, vanilj innanför och sedan två saltlakritskolasträngar inne i glassen. Alldeles lagom stor och så jäsikens god att man får hålla i sej för att inte ta fler på en gång. Jag har aldrig smakat en godare lakritsglass på vare sej pinne eller strut förut.

Jag la upp en bild på instagram och blev direkt överöst av frågor. Glassbilen borde ha ökat sin försäljning massor, för jag har tipsat varenda lakritsoman som finns. Även mannen som körglassbilen har den som favorit 🙂

Jag har hittat sommaren glass och hoppas att den finns kvar även nästa år. Annars vänder jag upp å ner på hela glassfabriken! Älskar ni lakrits, precis som jag, så måste ni jaga ikapp Glassbilen och köpa minst ett paket av dubbellakrits – det är den enda glass ni behöver i sommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *