Astma och Allergiföreningen träffade politiker

Astma och Allergiföreningen träffade politiker

Jag sitter som ordförande i Astma och Allergiföreningen i huddinge – Botkyrka – Salem. Ikväll var en massa politiker inbjudna och eftersom det är valår, kom det flera stycken. Meningen var att VI skulle informera dem, därför hade vi vår astmaläkare till hjälp.
 
Kvällen blev mycket lyckad och våra politiker fick massor av bra information. Bland annat fick de veta att vi inte har ett enda allergisanerat dagis på hela södra sidan om Stockholm. Det har inte funnits de senaste 10 åren. Städningen i skolorna måste bli bättre och barnen får INTE vara med och städa utrymmen inne i skolorna, ute är ok – men inte inne. Vi föräldrar behöver få tillbaka kontaktdagarna, så att vi kan följa med våra sjuka barn på utflykter och skolresor. Dagis och skolor måste blir bättre på allergikost. ventilationen i skolorna och på dagis får inte stängas av på nätter, helger och lov, man måste ha en underhållsventilation annars får man ut ett moln av damm när man slår på den. Släng ut alla levande växter ur den offentliga miljön, ha plastväxter som går att tvätta av.
 
Det finns massor att göra och nu vet iaf ett tiotal politiker i Huddinge, Botkyrka och Salem om problemen. Jag hoppas bara att vi snart får se en del av deras nyvunna kunskap omsatt i praktiken….
 
Jag håller tummarna!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *