Vårdnadsbidraget

Vårdnadsbidraget

Skönt att Alliansen har kommit överrens, det trodde jag faktiskt inte att de skulle göra. Byter vi regering får vi äntligen ett vårdnadsbidrag, det var på tiden! Jag hade vårdnadsbidrag i hela 4 månader när det fanns under en kort tid 1994. Då var det bara på 2000 kr per månad, men vilket lyft från 0 kr till 1499 som jag fick ut.
 
Jag var hemma med mina barn i 10 år och jobbade iofs extra hela tiden, men det var knepigt att få ihop det. När vi dessutom skillde oss blev ju inte saken lättare. Men med mycket envishet, sparsamhet och en hel del extra arbete har det fungerat att ta hand om barnen hemma.
 
Så visst går det. Men det är betydligt enklare med 6000 kr än inget alls… Då blir ju dessutom köpkraften större och pengarna kommer tillbaka till samhället.
 
Jag vet att vissa kallar det kvinnofälla. Men en fälla är någon man omedveten blir fången i, jag visste precis vad jag gjorde. Jag har inte suttit i någon fälla, jag har haft en underbar, men arbetsam tid tillsammans med mina barn medan de växt upp.
 
 

Ett svar på ”Vårdnadsbidraget

  1. Jag tycker det är att förringa kvinnors intelligens att kalla det kvinnofälla, för det skulle innebära att vi inte klarar att ta beslut själv. Jag ser det heller inte som "fälla" att få ta hand om mina egna barn! Det är väl snarare en rättighet!! Bra skrivet! Kram Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *