Att älska

Att älska

Köksskåp kan man ha till mycket!

Älskar man sina barn olika mycket? Mitt svar är nej, men man älskar dem på olika sätt.

När jag tänker på mina två totalt olika killar blir jag förstås alldeles varm i hjärtat. Senior öppnar dörren till mitt tigerhjärta, han har behövt beskydd under hela sin barndom och det har jag gett honom. Direkt när han kom upp på bröstet efter förlossningen kommer jag ihåg att jag tänkte: ”Den jäkel som försöker kröka ett enda hårstrå på hans huvud kommer att få med mej att göra. Jag kommer att göra ALLT för den här lilla grabben!” Å så har det varit. Nu är han 18 år och vuxen. Numera ger jag honom bara tips och goda råd, fighten får han ta själv. Men gud vad jag har slagits för hans skull. Av ren kärlek. Han är min förstfödde, beviset för att jag kunde bli mamma och provexet  🙂

När jag ser på Junior, ser jag mycket av mej själv. Vi tänker likadant och behöver sällan prata för att den andre ska förstå. Det har märkts tydligt det senaste dygnet som varit lite knepigt och ledsamt. Junior är en känslig människa som behöver mej på ett helt annat sätt än vad storebror gör. Han behöver prata, men det tar ett tag innan han får ur sej det han vill. Vi kan prata om det mesta och har få tabun. Junior behöver närhet på ett helt annat sätt än Senior som mest behöver vetskapen om att jag finns där.

Senior är skrattet i mitt liv och Junior är ljuset. De ger mej anledning att kliva upp ur sängen varje morgon och ta mej till jobbet varje eftermiddag. De är meningen med mitt liv och kommer alltid att ligga överst på min prioriteringslista. INGEN kan konkurrera om deras första plats! Jag skulle göra vad som helst för att ge dem det bästa i livet.

Tack o lov förstår Martin detta och accepterar sin andra plats, eller tredje… beror på var man lägger Baileys  🙂 Jag har levt ensam med mina två guldklimpar i 10 år. DÅ blir man tight! Att ta sej in i vår treenighet kräver sin man, Martin var den mannen. Han ser mina grabbar som de är och älskar dem precis som de är. På olika sätt, precis som jag.

Mina barn är enormt älskade och respekterade. Varje kväll när de var små sa jag ”God natt och vad är det ni alltid ska komma ihåg?” Då svarade de: ”Att du älskar oss mest i världen mamma!” Senast igår sa jag till Junior att jag älskar honom och alltid finns här. Bägge är säkra om min kärlek. De vet att jag alltid finns här för dem, oavsett vad som händer.

Mina barn är de finaste som finns, så är det bara  🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *