Det bästa med julen?

Det bästa med julen?

Jag är med på en massa tävlingar på nätet och på de flesta ska man motivera vad som är bäst med julen eller julafton. Jag älskar julen! Så det är inte så svårt att motivera det bästa med julen. Att däremot motivera vad som är bäst med julafton är svårare, den tycker jag nämligen inte är så speciell eller viktig…

För mej är det advent som är själva grejen. Allt pyssel innan jul med pepparkaksbak, pepparkakshus som ska monteras ihop och dekoreras, julklappsinköp, pynta hemmet och klä granen. MYYYS helt enkelt! Visst är det mysigt när man träffar släkten på julafton och barnen öppnar sina julklappar. Man ser direkt i deras ögon om man prickat rätt  🙂 Men advent är mysigare!

För att julafton ska bli riktigt bra krävs att advent varit lugn och fin. Det är därför jag vägrar att stressa och följa med i julhysterin. Jag vill inte att julafton ska bli en enda lång utandning efter en hektisk period. Så vi pyntar hemmet tidigt, köper julklapparna i god tid, klär granen och tindrar med ögonen. Vi lever i en värld av levande ljus och prioriterar att bara vara hemma.

För det är det som julen är för mej; en fin advent som följs av en lugn julafton då hela familjen träffas. Inget åkande mellan släkt, inga hysteriska mängder mat eller julklappar. Bara mys och ledig tid.

Vad är julen för dej?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *