Att bli grundlurad!

Att bli grundlurad!

I tisdags var vi inbjudna till publikrepet av BOX på Maximteatern. Som ni kanske kommer ihåg var jag på den där makeovern hela tisdagen och fick väldigt bråttom därifrån. Martin fick köpa en macka åt mej, som jag precis hann äta upp innan föreställningen började. Att sätta sej fullkomligt tokstressad och se en show som bygger på psykologi är ingen bra idé. Då är man extra lättlurad tror jag, eftersom man inte är lugn och särskilt logisk.

BOX är en föreställning som leker med våra hjärnor, våra fördomar och inlärda beteenden. Henrik Fexeus ”mindfuckar” publiken totalt! Han guidar oss genom sin uppväxt samtidigt som han använder oss i sina experiment. Har man scenskräck ska man ducka för allt som kastas ut, fångar man något eller tittar för uppmärksamt på honom så hamnar man på scen. Men man utsätts inte för något pinsamt eller läskigt, allt är väldigt snällt och otroligt intressant.

Vissa grejer är heeeelt sjuka! Kan man manipulera någon till att glömma något man gjorde för bara några minuter sedan? Kan man överta någon annans smärta? Finns det spöken? Kan man tappa armstyrkan bara genom att någon tar på en? Allt detta och mer därtill får vi svaren på, samtidigt som vi utsätts för tester genom hela föreställningen. Även om man ser allt med egna ögon, så kan man knappt tro det man ser.

Det här är en föreställning som är väldigt svår att förklara, den innehåller lite för mycket som helt enkelt inte går att förklara. Men om jag säger att de 2,5 timmarna kändes som en kvart. Det förklara ganska tydligt hur uppslukade vi var och hur otroligt intressant hela förställningen är. Allt handlar om psykologi och hur lättmanipulerade våra hjärnor är. Man måste bara veta vilka knappar man ska trycka på och det vet Henrik Fexeus.

Med Morgan Allings hjälp har han skapat en fantastiskt scenshow som passar hela familjen. Den yngsta medhjälparen som togs upp på scen var bara 11 år. Det är intressant, spännande, roligt, underhållande och helt jäkla superirriterande! Man blir lite frustretad måste jag erkänna, vissa saker fattar man helt enkelt inte – men det är sååå häftigt! Man blir helt jäkla grundlurad och man älskar det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *