Att köpa skor ska vara kul!

Att köpa skor ska vara kul!

Jag älskar skor, vem gör inte det lixom…? Hur många par jag har vet jag inte, men det är rätt många. Nu är jag inte ensam om att gilla skor här hemma, maken är minst lika bra på att shoppa. Så vår hall ser ut som en skoaffär ungefär  🙂

Men det finns ett problem när det gäller mej och skor. Jag har olika långa ben och min högerdoja måste byggas om. Det skiljer 2,5 cm på mina ben, därför behöver jag få en klack som gör mej jämnlång. Jag måste också få plats med inlägg i båda skorna för att räta upp fötterna och därmed hela benen. Så när det kommer till att köpa sneakers och andra skor som ska användas mycket är det inte lika skoj. Det är lite att tänka på och det är inte alls lika kul som att bara spontant gå in och köpa ett par coola skor.

Jag får bygga om två par skor per år på landstingets bekostnad, då gäller det att välja noga. Det ska ju vara skor som ska användas mycket och som funkar till olika tillfällen, typ snygga sneakers och funktionella vinterskor. Men även rejäla promenadskor, typ hikingkängor. Det är dock promenader jag gör mest, men de skorna är inte särskilt snygga. Å nu hade både mina hikingdojor och sneakers spruckit, nästan av på mitten faktiskt. Det är bara två månader kvar av året och börjar alltså bli panik om jag ska få några skor i år. Tråkiga förutsättningar att leta skor kan man väl säga…

Jag har letat skor lite halvhjärtat nästan hela året, men inte hittat några, nu var jag tvungen att skynda på lite. Så jag tvingade med Martin till Skärholmen i lördags för att verkligen få saken ur världen. Vi hade lite tur och trillade in på Intersport som hade värsta rean. Jag hittade ganska direkt ett par jättefina rosa mockasneakers som satt ok, inte perfekt – men ok… jag hade behövt en halv storlek större men det fanns förstås inte. Jag chansar och hoppas att jag kan gå ut dem lite. Sen var det hikingskor eller hundpromenadskor som de ju är, gärna goretex och rejäla så de håller några år. Salomon har funkat förut, Adidas gick sönder direkt, Reebook gillar jag… det blev till slut nya Salomon – inte vackra men funktionella. Å självklart hittade även Martin ett par!

Nu har jag iaf skorna och är hyfsat nöjd, nu ska de bara iväg till ortopedteknikern Yakob som ska fixa till dem åt mej. Där ska jag åka förbi nu och sen kan jag hämta dem om någon vecka och återigen ha ett par skor som funkar och som inte läcker. Jag har vart väldigt blöt om fötterna när det regnat, tur vi haft en torr sommar. Så är iaf ett problem ur världen för den här gången.

Jag gillar skor, men inte när de ska köpas i panik. Gillar du skor?

Ett svar på ”Att köpa skor ska vara kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *