Att leva i Botkyrka

Att leva i Botkyrka

Har precis pratat med en journalist om hur det är att leva och bo i Botkyrka. Hon kommer inte skriva en rad till om vår kommun eftersom hon blivit både hotad och trackaserad.
 
Botkyrka är ok, kan man väl säga. Inte lagom som kommunens slogan lyder, utan ok… Jag bor nära pendeltåg och centrum, det är positivt. Men kommunen är stor till ytan, kanske för stor? Dessutom är den delad i två delar, södra och norra, som inte har något med varandra att göra… nästan iaf.
 
I södra delen heter det att ”svennarna” bor och alla höginkomstagare. I norra bor alla invandrare och socialfall… tror iaf den stora allmänheten. Det är inte riktigt sant. Jag menar, jag bor ju södra… inte sjutton tjänar jag mycket pengar  😉
 
Det som däremot är sant är att många med utlänsk bakgrund söker sej till södra delen pga språket. De vill att deras barn ska lära sej riktig svenska och inte ”blatte-svenska”. Det är inte jag som kommit på det ordet… vill bara påpeka det…
 
Det som också är sant är att vi är en av de invandrartätaste kommunerna i sverige, vi är också ”bäst” på att ta emot socialbidrag… Våra ungar är väl kanske inte världbäst i skolan, kriminaliteten är ganska hög i vissa områden… osv.
 
Å ändå trivs jag här! Jag bor bra, nära till allt. Skulle gärna flytta till en annan kommun, kanske Huddinge – men jag älskar mitt hus. Så det kommer inte att hända.
 
Men det är faktiskt svårt att hitta så mycket positivt med Botkyrka. Jag förstår journalister som bara skriver negativt, eller som vägrar skriva något alls. Kommunledningen är inte mycket att hurra för och kommunens politik är under all kritik. Mycket kan bli bättre…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *