Baileys tog en höna!!!

Baileys tog en höna!!!

Har precis varit hos min moster. Hennes man fyller 85 år idag och självklart skulle vi uppvakta honom. Min moster har haft bondgård inästan hela sitt liv, nu har de bara höns kvar. Hönsen går och pickar lite som de vill i trädgården och brukar hålla sej till en särskild del av gården.
 
Jag och Baileys kom dit, han hälsa på alla som var där. Några hade han träfat förr, andra var första gången. Han sprang runt där med kopplet efter sej. Rätt vad det är så bara flyger han ner för trapen och runt hörnet. Jag fattar ju direkt att han fått korn på hönsen och flyger efter. När jag ser honom igen, har han fått tag i sjärtfjärdrarna på en höna. Hon springer för sitt liv och skriker högt.
 
Baileys blir ju lite störd av att jag försöker fånga honom, så han tappar taget om henne. Tillräckligt för att hon ska honna smita in i ett buskage, där får jag tag på hans koppel som hela tide hänger efter honom.
 
Min mamma och en av mina kusiner har nu hunnit upp oss och tar hand om hönan. Jag går bort med hunden,så hönan ska få det lugnt. Hon har tydligen ett gäng sjärtfjädrar mindre, men lever. Tack o lov!
 
Hade hon dött hade min moster inte pratat med mej på fler år…
 
Men vad ska jag göra? Baileys är bara 5 månader gammal, jakthund och har aldrig sett en höna i hela sitt liv… klart han springer efter.
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *