Bästa metoden?

Bästa metoden?

När våra bekanta försöker gå ner i vikt med någon annan metod än Viktväktarna, vågar de knappt berätta detta för oss. Men snälla ni; vi dömer ingen! Vi anser att VV är den bästa och mest långsiktiga metoden, men för oss är det viktigaste ATT man tar tag i sin vikt – inte HUR!

ALLA metoder fungerar! OM man har tålamod… Men vi tror mest på VV eftersom man inte behöver göra några uppoffringar eller undantag. Det är lixom inga konstigheter… man får äta allt, men inte alltid. Det där vi lärde oss i skolan som kallades tallriksmodellen funkar fortfarande, man måste bara fräscha upp kunskapen lite. För i grund och botten handlar det ju om att inte äta mer energi än man gör av med. Ganska enkelt om man tänker efter. Men så svårt.

Det fler och fler kommer på nu är att man dessutom måste prioritera vila. Jag blev intervjuad angående detta nyligen eftersom det är det enda jag ändrat senaste året och då helt plötsligt tappat nästan 10 kg. Forskare blir mer och mer övertygade om att vila och god sömn är minst lika viktigt som motion och det är iaf jag helt övertygad om. Ska bli spännande att följa den diskussionen.

Så här i början på året ska många bli hälsosammare och gå ner i vikt. Jag önskar bara att man istället för en snabb kur kunde se det som en livsstilsförändring. På så sätt skulle fler må bättre under en långt tid och inte ge upp sitt nya liv i mars. För så är det; just nu har vi fullt med folk varenda kväll med motiverade personer som gör allt för att gå ner så mycket som möjligt på kort tid och i mars tyckte de att deras nya liv var för tråkigt och att de inte gick ner sina 25 kg till påsk och så slutar de. Det är samma trend på gymmen, nu är det knökafullt och närmare sommaren är ställena tomma igen.

Det är synd att man inte håller ut och kör ett långsammare tempo från början, men ett tempo som håller i längden. Det är så vi ser på Viktväktarnas program. Det är inte någon quickfix, utan ett program man kan leva med resten av livet. Det skulle jag inte kunna göra med en diet där man utesluter olika produkter. Jag vill äta av det jag tycker om! Så jag äter godis, semlor, såser och dricker läsk – men jag väljer mina tillfällen.Jag äter godis och dricker läsk på helgen, ska jag äta en fetare middag på kvällen äter jag en sallad till lunch. Jag planerar mina intag så gott jag kan, men blir inte nedslagen och slutar med allt bara för att jag spårar ur en dag. Då är det väl bara att försöka göra bättre val nästa dag?

Var och en blir salig på sin tro, heter det ju. Jag tror på Viktväktarnas program eftersom det funkar för mej. Martin gick ner 60 kg med VV, så det funkar även på riktigt tjocka personer. Man går upp och man går ner beroende på hur man mår och hur man lever, men vi vet hur vi ska göra för att vända skutan rätt igen. OCH vi ger inte upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *