Bästa ögonblicket på varje semester!

Bästa ögonblicket på varje semester!

Vi har landat i Gambia, installerat oss på hotellet och redan träffat mängder med vänner!

Det absolut bästa ögonblicket på varje resa är det där allra första steget när man kliver ur flygplanet. När den heta luften slår emot en, man ser ankomstbyggnaden, känner dofterna och vet att man har många härliga dagar framför sej. I vårt fall 14 stycken. 14 oskrivna blad som helt säker kommer att fyllas med ett helt fantastiskt innehåll.

Vi hann inte mer än komma till rummet så fick vi första besöket. Vi hade med oss reservdelar till tandläkarmottagningen här och Lamin kom och hämtade dem redan innan vi öppnat våra väskor. Sedan fortsatte det… Vart vi än gick hälsade alla glatt och vi återtog vårt vanliga namn: Happy Family 🙂
Efter middagen kom Smile och hans brorsdotter till hotellet och det var ett väldigt kärt återseende. Vi gick ner på stranden, stjärnhimlen var helt otrolig! En eld brann och runt den satt folk och spelade trummor och sjöng. Vi gick dit, junior fick spela med dem och då började de sjunga om vår resa från Sverige till Gambia. Så mysigt!!!
Vi hade varit vakna sedan 3, så vid 23 gick ögonen i kors och vi sa hejdå. Innan de gick fick vi en solmogen, gigantisk vattenmelon och de fick en kasse full med kläder. Vad de inte vet är att detta bara är början på vad de ska få…. Imorrn åker vi till byn Soma för att hälsa på Smiles familj och ge dem alla grejer vi har med oss. Det kommer att bli helt fantastiskt!
Idag har vi träffat ännu fler vänner, bla Linda! Vi hade med oss ost, bröd, lussebullar och lite annat till henne. Vi satt länge och pratade och när hon skulle gå sa vi att vi hade en sak till att ge henne. Så tog vi fram en av telefonerna vi fått, en smartphone som kommer underlätta hennes liv en hel del. Hon blev så glad! Så på fredag är tanken att vi ska hjälpa henne att komma igång med telefonen, så hon kan använda den.

Idag har vi även hunnit ligga vid poolen en liten stund, iaf ett par timmar. Med solskyddsfaktor 50 har vi ändå lyckats få färg på nosen. Solen har skinit från en klarblå himmel och temperaturen har legat strax över 30 grader. Men imorrn sitter vi fem timmar i en bil 20 mil in i bushen, då blir det inget sola av. Imorrn har vi resans höjdpunkt och det vi kom hit för, det är då vi ska hjälpa hela 13 personer och underlätta deras tuffa tillvaro lite grann. Det ska bli så otroligt härligt att äntligen få träffa Smiles mamma. I bästa fall hinner jag berätta om allt imorrnkväll, om jag klarar att sortera alla intryck… bilder kommer iaf att finnas på instagram. Så häng med där: marlenerinda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *