Nu drar vi!

Nu drar vi!

Flyget till Gambia för tre år sedan

Då har vi äntligen fått ihop packningen. Trots våra 100 kg var det lite bökigt att få med allt, men det viktigaste kom med! Hem går vi nästan tomma  🙂

För första gången på länge har vi haft bägge sönerna sovandes hemma igen, lite mysigt faktiskt. Klockan fyra satt vi i bilen till Arlanda, parkerade och checkade in. 6.35 ska vi lyfta om allt är som det ska, mycket snö har kommit inatt så man vet inte…

Runt lunch blir det ett kort stopp på Palma (Kanarieöarna) för byte av besättning och vid 15.30 lokal tid landar vi på Banjuls flygplats i Gambia. Där kommer ett visst kaos att råda vid ankomsten innan vi kommer förbi passkontrollen, sen brukar det gå snabbt. När man kommer ut från terminalbyggnaden är det totalt kaos, alla vill hjälpa till med väskorna för att tjäna några kronor och det slits i väskorna innan man hinner stoppa dem. Vi brukar sköta sånt själva. Ett vänligt men bestämt nej, brukar funka.

Vi har av ren lathet bokat transfer både dit och hem, fast det bara tar någon halvtimme och inte kostar särskilt mycket med taxi. Men det kan vara bra att träffa iaf en av guiderna direkt och höra det viktigaste sedan sist. Vid 17-tiden är vi alltså på hotellet, incheckade och redo att träffa Linda, Smile och alla andra. Smile har hört av sej flera gånger för att försäkra sej om alla detaljer, han ser verkligen fram emot att träffa oss igen. Skönt att man är välkommen!

Idag är alltså dagen D! Imorrn vaknar vi med sol på balkongen, ca 30 grader varmt och hör apornas tjatter. Efter frukost går vi nog direkt till stranden, för att hitta vårt nya arbetsställe. Dominos har tydligen inte längre wifi, men det har Sailors – så där kommer vi att sitta och jobba på kvällarna och säkert ligga och sola på dagarna. Ni som är nyfikna får hänga med på instagram; marlenerinda där kommer jag lägga upp bilder så fort jag har tillräckligt starkt internet.

Just nu sitter vi alltså på flyget, men ikväll är vi framme i paradiset.
Gambia! Here we come!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *