Bidde en moppe

Bidde en moppe

Igår fick Senior en moppe av morfar. Efter allt stök med att fixa moppekortet, utan morfars vetskap, fick de nu äntligen göra slag i saken och köpa en. Visst, Senior har hittills fått både flakmoppe och gammal moppe av morfar. Men bägge har han ramlat med av olika orsaker och därefter inte velat köra mera. Han körde upp på en scoter och kände sej säker med en sån. Morfars kompis hade en som stod till ingen nytta i ett garage, så den kunde de ta för en billig peng. Flakmoppen är såld för länge sen…

Jag kan väl inte säga att jag tycker det är jätte kul direkt. Det där med moppe är inte riktigt min grej. När jag var 14 hade jag en kompis som dog i en moppeolycka och det sitter fortfarande i. Jag tycker inte om när han är ute i trafiken. Som mopedist är man väldigt oskyddad och bilister visar inte mycket hänsyn. Men jag försöker att inte visa det utan kvittrar glatt att han väl kan ta moppen när han ska dit eller dit. Han måste ju få trafikvana.

Igår visade han oss stolt hur lätt den är att starta och hur lamporna funkar. Idag ska jag iväg och köpa lås till den, så han kan åka till skyttet själv. Sen ska han ta sej från skyttet till mormor för att få skjuts till buggen. Moppen får stå kvar till en annan dag eftersom vi alla åker hem tillsammans.

Jag får väl ha is i magen ett tag antar jag. Senior är iaf lycklig 🙂

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *