Värsta årstiden är här!

Värsta årstiden är här!

Jag tycker inte om hösten! Inte ett dugg! Visst kan det vara fint med höstfärgerna och gott med den klara luften – men det är den där kylan jag inte gillar! Det spelar ingen roll hur mycket jag klär på mej, jag fryser ändå konstant ända tills solen börjar värma i april. Det började på riktigt igår… Gick runt och frös precis hela dagen. Var trött. Så trött att jag inte ens orkade bugga på kvällen 🙁

Men annars är det faktiskt riktigt bra. Har tagit det lugnt med vikten ett tag. Bestämt mej för att byta vägardag, från måndag till torsdag. Rent psykologiskt. Man (jag) väger mer efter en helg, så är det bara. Jag jobbar dessutom kväll och äter sent, alltså väger jag mer morgonen efter. Visst, går jag ner i vikt varje vecka så spelar det ju ingen roll när man väger sej bara man gör det samma dag och tid varje vecka. Men har man bara något kilo kvar så betyder psykologin en hel del.

Vågen imorse visade att jag är på banan igen. Sedan den 14/7 har jag gått ner 5,3 kg. Jag är inom BMI och anses alltså som normalviktig. Men det är på håret… en dag utan toabesök… så ligger jag ovanför. Så jag måste ner lite till, iaf 2 kg. Ser mej i spegeln och ser ingen skillnad. Tycker jag ser en småfet, tvåbarns-morsa med badring mitt på… inte kul alls. Jag går i 38 utan problem nu, i vissa fall är det faktiskt för stort. Men fortfarande har jag ”handtag” på ryggen och en rejäl bilring strax ovanför byxlinningen. Det ska bort innan jag är nöjd och då spelar vikten på vågen ingen roll – jag vill ha bort fläsket!

14/11 ska vi vägas av våra chefer, då är det personalmöte. Huvudsaken är att jag ligger inom BMI, men det är klart att det skulle vara trevligt att vara i mål. Men allt beror på stress och sömn för mej. Får jag bara ha det lugnt, så ska det nog gå bra. Å det kanske jag lyckas med… killarna har det bra just nu. Visserligen är Junior sjuk, har varit hemma från skolan hela veckan. Men rent psykiskt mår både han och Senior bra. Martins föräldrar har kommit tillbaka från Polen, en resa som började med bröllop och slutade med begravning… Så alla är på plats och mår ok, alltså kan jag ta det lugnt och bara ta hand om mej.

MEN – jag behöver promenadsällskap de dagar som Martin jobbar. Nu när det är kallt går jag inte ut frivilligt. Baileys får sitt, men mer är det inte. Så det skulle vara väldigt bra om Ni kom hit och drog ut mej. Då ska jag nog nå mitt mål.

Det hjälper ni mej med va?

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *