Biggest Loser Sverige

Biggest Loser Sverige

Här hemma följer vi Biggest Loser med stort intresse. Först och främst har det varit programmet från USA som vi följt i flera år, men nu har ju även den svenska versionen börjat visas och då följer vi förståss den också.

Men vi är ganska besvikna. I den amerikanska versionen får man se deltagarna läkarundersökas och se hur de egentligen mår och deras hälsostatus i början. Det har den svenska missat. Här vet man inget om några sjukdomar överhuvudtaget. I den amerikanska versionen får man sedan en uppföljning av deras hälsa vart efter och det kan man ju inte få i den svenska när man inte vetat något från början. Det är också mycket fokus på att deltagarna ska förstå varför de blivit feta i den amerikanska, något man inte hör ett ljud om i den svenska.

I den amerikanska går deltagarna ner MYCKET! Mellan 2-6 kg i veckan. I sverige går de ner 1,5-2 kg, ändå verkar de träna lika mycket. I svenska programmet ser man knappt något om deras mat, som är en stor del i det amerikanska programmet. Som jag ser det är det ju maten och psykologin som är viktigast.

Våra medlemmar på Viktväktarna har en viktnedgång som liknar svenska Biggest Loser. De minskar ungefär i samma takt och då måste ju något vara fel med tv-programmet. Våra medlemmar tränar inte 6 timmar per dag, de får ingen hjälp att handla hem eller laga mat och de har inga proffs runt sej dygnet runt. Våra medlemmar sköter arbete, familj och hem ändå går de i vissa fall ner mer än deltagarna i det svenska programmet. Vi har medlemmar som snittar 1,5-2 kr per vecka, utan att vara på en camp och ha hjälp dygnet runt och ändå väger de inte lika mycket som de som är med i tv.

När Martin skrev in sej på VV vägde han 153 kg och han tog i snitt 1,1 kg i 53 veckor. Han gick som mest ner 4,2 och som minst 0,2 på en vecka, han hade inget plus på hela den tiden. Första halvåret var hans enda träning promenader, inget annat. Sammanlagt tog han 60,4 kg, utan hjälp av tränare eller dietister.

Jag tycker det är strongt att ta tag i sin vikt var och hur man än gör det. Men jag förstår inte varför deltagarna i Svenska Biggest Loser inte går ner mer med tanke på hur mycket de väger och vilken hjälp de får. Nåt är fel!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *