Blev uppringd av Röda Korset

Blev uppringd av Röda Korset

En man från Röda Korset ringde mej i början på veckan. Han undrade om jag kunde tänka mej att ingå i deras styrelse här i Kommunen. Eftersom det är ett område jag tycker är viktigt, så tackade jag ja – lite beroende av vilken position jag skulle ha.
 
Idag träffade jag honom över en fika på hans kontor och får då veta att de söker ordförande, kassör, sekreterare och medlemsansvarig. Jag vill helst inte vara någotdera… Då säger han: hade du varit man hade du tagit ordförandeposten direkt och sen skrattade han. Å han har kanske rätt, vi kvinnor är inte riktigt lika sugna på framträdande roller som män ofta är.
 
I mitt fall handlar det om tid. Jag är redan ordförande i astma & allerigföreningen och tycker att man ska kunna lägga hela sin energi på ett sånt uppdrag. Därför vore det orätt av mej att ta ordföranderollen i Röda Korset, det känns splittrat och inte särskilt schysst mot övriga styrelsen.
 
Då fick jag frågan om vice ordförande och det däremot känns mer ok. Då har inte jag ansvaret för kallelser osv, jag hoppar bara in när inte den ordinarie ordförande kan. Så nu är det bara att vänta och se…
 
Han skulle ge mina uppgifter till styrelse och valberedning och sen höra av sej till mej. Spännande! Jag tycker det är kul att lära om nya organisationer och lära känna nya människor.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *