Bloggen 17 år!

Bloggen 17 år!

Jag har ju helt glömt bort att bloggen fyllt år! 16 mars, eller något sånt, 2006 skrev jag mitt första inlägg på Expressen. Tänk så mycket som hänt sedan dess…

Sveriges första blogg startade tydligen 1997, jag upptäckte Annica Tigers blogg runt 2005 och började väl fundera på en egen där nånstans. Jag hade en hemsida tidigt, redan -98 tror jag, så bollen var lixom redan i rullning kan man väl säga.

När Expressen öppnade upp för bloggar och jag blev nominerad till Riksdagen i mars 2006 var skrivklådan för stor, så jag hoppade på tåget och startade min blogg. Resten är historia brukar man säga, men riktigt så enkelt är det kanske inte.

Min blogg var den första att visa hur valarbetet går till inifrån. Läsarna fick följa med och möblera valstuga, vara med vid porträttfoto och utformning av personvalskampanj och mycket mer. Expressen la upp oneliners från utvalda bloggar dagligen och min väldigt ofta. Första dygnet hade jag 700 läsare eller nåt sånt, vilket var enormt mycket då.

Då hette bloggen ”Riksdagen nästa” men jag visste att jag inte skulle komma in och hade redan innan valt namnet till bloggen efter valet var över. Jag älskar Cecilia Torudds serie om ensamma mamman och efter många många år som ensamstående frågade jag henne om jag fick använda namnet på min blogg och det fick jag. Så Ensamma Mamman blev namnet from september 2006.

En av de första bilderna på oss – 2008

Jag hade aldrig ens drömt om att träffa en man, men så plötsligt fanns Martin i mitt liv. I bloggen var han ”Vännen” under en låååång tid, jag ville vara helt säker på att han skulle bli kvar i mitt liv innan jag hängde ut honom med namn och bild. När jag väl gjorde det så var jag ju tvungen att fundera över ett nytt bloggnamn, men Ensamma Mamman var så inarbetat hos så många att det var svårt att ta bort det. Alltså fick det bli Fd Ensamma Mamman, något som tydligen slog an hos folk för jag fick mängder med nya läsare. Å de/ni är kvar än 🙂

Expressen stängde sin bloggsida och det blev flytt till Blogspot under några år, men när de började trassla så fick det bli egen domän. Mycket bättre om man vill styra allt själv, kunna välja sin reklam och göra samarbeten. Jag gör iofs inte så många samarbeten, men ibland händer det.

Bloggen fyller alltså 17 år och har alltid varit min lite spretiga dagbok. Jag berättar nästan allt här, mycket för att själv komma ihåg allt. Det händer rätt ofta faktiskt att jag går tillbaka för att leta rätt på något och se vad som faktiskt hände och när. Därför får ni mitt vardagsliv, resor, läkarbesök, fester, glädje, sorg, tankar och allt annat som hör livet till. Å det är tydligen helt ok, för ni är många som hänger här hos mej i mitt digitala vardagsrum.

Här har det mesta sett likadant ut hela tiden och så kommer det att fortsätta. Ni kommer alltid att känna igen er när ni kommer på besök. Ni som varit med länge, kanske ända från början, får gärna skriva en kommentar 🙂

Grattis till mej och bloggen lixom!


Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

8 svar på ”Bloggen 17 år!

  1. Så kul att höra din blogghistoria. Hade ett ex som egentligen bloggade fast då för drygt 20 år sen var det ju inte så känt. Efter att vi bröt skaffade jag mig en blogg, och var också på blogspot.

  2. Grattis i efterskott till din blogg. Jag glömde också bort min bloggs födelsedag. Min fyller 18 mars. Nästa år har jag haft den i 18 år. Galet att tänka på. För ett år sedan bytte jag till egen domän och det är så skönt att vara egen och inte ligga på en portal.

  3. Har du kvar allt arkivmaterial från bloggens start? Måste vara kul att kunna gå bakåt och läsa och kanske se hur ens tankar har ändrats med åren.

  4. Grattis till din blogg. Min lilla pärla blir 12 i sommar. Dess innan hade jag hemsidor på slutet av 90-talet då jag jobbade som webbmaster och designer.

    Bloggen är en himla skatt man ska vara rädd om. Minnenas arkiv liksom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *