Bondelunch med nyfunna släkten

Bondelunch med nyfunna släkten

Igår var det jobbigt och tråkigt, idag var det gott och roligt! Martin och jag var inbjudna av Hero Kommunikation på blogglunch för att smygtitta lite på webprogrammet ”Få en bonde på köpet” och avnjuta en lunch med enbart svenska råvaror. 

Alex Schulman presenterade programmet som bla Anders Timell och Pernilla Wahlgren var med i, en av bönderna var också med. Den stackars bonden hade man tryckt ner i en kundvagn, men det tog han med stor humor.

Allt går ut på en enda grej och det är att få oss konsumenter mer medvetna om vad det egentligen är vi köper och äter. Vart kommer grejerna ifrån? Är det verkligen svenska produkter bara för att det låter så på namnet? Nu finns det en app som man scannar varorna med och som direkt talar om hur det står till med ursprungslandet. Allt för att vi ska handla mer svenska varor och gynna våra svenska bönder. Bra va?

För mej var där ett syfte till när det gällde den här lunchen. Jag ville få chansen att träffa och prata med Pernilla Wahlgren. Och då inte pga henne kändisskap, utan pga av vårt släktskap. Jag fick veta för några år sedan att vi faktiskt är släkt och detta ville jag nu både prata med henna om och visa vårt släktträd för. Å visst fick jag det! Innan lunchen hälsade jag bara och sa att vi måste prata. Efter lunchen pratade vi mer, tittade på släktträdet och tog bilder. Jag misstänker att vi kommer att höras mer. Vi är väl tiomänningar eller nåt…   🙂

När vi skulle gå fick vi varsin gigantisk goodiebag. Där fanns olivolja, ost, knäckebröd, flingor, mjöl, dricka, korv, pålägg och en massa annat. Och vi fick ju alltså inte bara EN utan TVÅ!!! Å jag får ju inte bära…. så där fick Martin kånka iväg med våra kassar plus väskan med dator och jobbgrejer. Jaja…

Dagen var faktiskt helt galen från början till slut. När vi kom till Mood och stod och väntade på en kompis, kom tidningen Metro fram till oss och ställde några frågor. Så imorrn eller nåt kommer vi att vara med i Metro med bild och allt. När vi kom in på eventet är fotografen en av Martins jobbarkompisar från praktikplatsen… så det var lite galna världen idag, men kul!

Nu har jag ganska ont, men är otroligt nöjd med dagen. Jag mår mycket bättre idag och är glad att jag orkade ta mej iväg till blogglunchen. Och om jag mår bättre idag, så kommer det att vara ännu bätre imorrn. Men då är jag ledig ända fram tills jag ska jobba klockan 16. Så skönt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *