Bröllopsplanerna går vidare…

Bröllopsplanerna går vidare…

Nu är det iofs några månader till den stora dagen och jag kan väl inte säga att vi har någon större brådska med bröllopsplanerna. Men en och annan detalj faller iaf på plats längst vägen.

Ringarna fick vi för några veckor sedan, men Martin fick skicka tillbaka sin för korregering. I onsdags fick han tillbaka den och känner sej ”hel” igen. Konstigt att man kan vänja sej vid ett smycke så snabbt, men när det är det finaste man haft så är det kanske inte så konstigt. Vi är så otroligt nöjda med våra ringar, de är helt perfekta!

Namnfrågan verkar inte ha något slut. Martin ska till att börja med ändra stavning på ett av sina förnamn och tänkte ha det avklarat innan han lämnar in namnförslag om efternamnet. Men den där stavändringen verkar ha trillat mellan stolarna, det är en månad sedan han lämna in om det och inget har hänt. Så det blir väl att ringa och kolla upp det. Sen har vi alltså ett förslag på efternamn som vi förmodligen måste ha godkännande för att få, men det är bara från en enda person så det ska i bästa fall inte vara något problem. Blir det ändå trassel så har vi ett till namnförslag och det vet vi att ingen heter, men det är inte det som är vårt förstahands alternativ och alltså håller vi lite på det namnet så länge. Än så länge har det alltså inte hänt något alls på namnfronten.

Däremot är Jenna tillfrågad att fixa hår och makeup både till bröllopet och till festen. Jag kommer att se ungeför likadan ut bägge gångerna, så alla får se ”bruden” även om de inte är med på själva vigseln. Jenna har en skönhetssalong här i Tumba där hon fixar naglar, smink och hår – men även har massage och relax. Vill man ha en riktig massage som känns flera dagar efteråt, då ska man besöka den finska zizun Jenna. Snacka om nypor!!!

Så ringar, hår och smink är alltså klart. Klänningen har jag, den har Pethra lovat att lägga upp och sy  in. Men det får göras senare, när jag vet hur min kropp kommer att se ut. Just nu är jag bara så otroligt glad att jag kommit igång med träningen igen och jag riktigt känner hur kroppen drar ihop sej. Jag älskar att slita skiten ur mej i maskinerna på Curves, ingen myspysträning här inte! Martin kör vidare med Paolo Roberto och håller på att få en helt ny kropp. Hans kostym får köpas in under våren, när man vet hur han ser ut.

På fredag åker jag till Ullared och passar på att köpa pappersdukar, engångstallrikar och sånt som man kan duka ute med. Bröllopsfesten blir ett kombinerat pool/grill och bröllopsparty och vi kommer att sitta på filtar i gräset. Så engångsgrejer känns mest praktiskt. Vigseln är bara vår, den vet närmast sörjande när den är – men inte var, eftersom det inte är bokat än. Festen är för fler men vi kommer inte ens att skicka ut inbjudningar utan bara bjuda in via Facebook. Vi har redan nu undanbett oss alla former av presenter, och sagt att vi hellre ser att var och en lägger 100 kr till vår familj i Gambia. De behöver hjälpen, vi har allt vi behöver!

Bit för bit hamnar rätt i det stora pusslet. Till våren blir det lite mer konkreta grejer att ordna när hindersprövning och äktenskapsförord ska fixas. Fortfarande är den stora frågan namnet, bara den biten kunde falla på plats skulle det kännas betydligt bättre. Sen ska vigseln bokas, vigselförrättaren är vidtalad – nu ska han bara se om han är hemma då. Detta blir mitt under semestern. Fotografen är inte vidtalad än, men kommer att bli inom kort. Åsså ska bröllopsresan bokas, men den har inte släppts än. Vi har alltså en plan, men det är mycket som inte går att fixa så här långt innan.

Ett är iaf helt klart och det är att vi gifter oss nästa sommar  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *