Busade hos sonen

Busade hos sonen

Jag älskar julpynt och har frågat hur sonen ska göra i sitt nya hem. Som svar fick jag ”Ska det bli nåt så får du fixa det”. Är du helt säker frågade jag… och fick ett ja till svar. YES! Han gav mej alltså fria händer!

Så under hösten har jag samlat ihop grejer jag hittat på olika secondhand-butiker och för någon vecka sedan rensade jag ur bland mitt eget julpynt. Min mamma har också rensat ur lite och jag har fått välja saker som han kan ha även i hennes lådor. Tills slut hade jag tre kassar och en stor julgran i garaget. Julgranen hittade vi för 69 spänn på secondhand, nästan ny och jättefin, istället för 599 ute i butiken. Sånt gillar jag!

Planen var helt klar. Jag skulle pynta hans hem medan han var på jobbet i fredags, så skulle han få komma hem till ett mysigt och färdigpyntat hus. Men det blev bättre än så… han åkte nämligen iväg på simtävlingar och var borta hela helgen. Så jag hade hur mycket tid som helst på mej  🙂

Så i lördags åkte jag dit med alla grejer. Ormen fick en ljusstake i sitt rum, gästrummet fick en och sovrummet fick en. Det var enda pyntet på övervåningen. Sen gick jag loss i vardagsrummet! Junior har alltid tyckt om den lilla kyrkan vi haft stående på pianot, så den fick han och den ställdes i hans vardagsrumsfönster. Där ställdes även en ljusstake i konstsmide och lite tomtar.

Granen ställdes på plats i hörnet mellan vardagsrummet och köket och pyntades enbart i silver. Han vill inte ha en massa färger, utan ha det ganska enkelt – lite har jag lyssnat. Några tomtar ställdes brevid tv´n och några på köksbordet tillsammans med änglaspelet som han också alltid fascinerats av som liten. Å sen asvlutade jag allt med att sätta en färgad ljusslinga i hans palm, bara för att retas  🙂

Tydligen gillades allt, utom den där färgade slingan förstås. Får han bara upp ett eluttag ute så kan han få lite ljus där också, men det verkar få vänta på sej… han har lite mycket att göra säger han… jaja, han ska ju inte flytta än, så det finns tid nästa år.

Nu undrar jag bara vem som tar bort julgrejerna och när… inte blir det jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *