Casper med dyslexi

Casper med dyslexi

Läste om Casper som skulle få byta till specialskola pga sin dyslexi. Mamman sa upp sej så de skulle kunna byta kommun och på så sätt komma närmare den nya skolan. Och nu säger den nya kommunen nej till platsen. Det är skandal och jag blir riktigt förbannad!
 
Jag har en bekant vars son nu är 14,5 år gammal. Han har precis lärt sej läsa tack vare specialskola och duktiga specialpedadgoger. Jag satt med honom hela åk 5 och delar av åk 6 och försökte lära honom att läsa. Nu i åk 7 flyter det ganska bra, då har han gått i den nya skolan i ett år.
 
Det är en självklarhet för de flesta att kunna läsa och jag ser det som en direkt rättighet att få rätt inlärning beroende på vem man är. Det måste få kosta!
 
Jag hoppas det löser sej med Casper, annars lovar jag att själv engagera mej i fallet och ta kontakt med hans mamma. Detta är något av det värsta jag vet och det är en av anledningarna till att jag blev politiker. Det är också en av anledningarna till att jag är förespråkare av friskolor.
 

2 svar på ”Casper med dyslexi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *