Dåligt förslag!

Dåligt förslag!

I tidningen idag står det om FP´s nya förslag om att elever ska kunna stängas av om de är bråkiga. Läs här. Jag förstår tanken men tycker inte man tänkt igenom problemet tillräckligt…
 
Visst är en elev som slår ner folk och mobbar eller är allmänt stökig ett stort problem. Men problemet försvinner ju inte för att man flyttar eller stänger av honom/henne. På det sätter försvinner problemet bara från just den skolan – inte i längden. Man måste ju gå till botten med allt och ta reda på VARFÖR h*n beter sej som som h*n gör.
 
En elev är ju inte bråkig för att h*n vill, det beror ju alltid på något. Det kan vara problem hemma, finnas en diagnos, mobbing – ja det kan bero på en mängd olika saker. Att bara flytta eller stänga av blir som att sätta plåster på en fraktur – det löser eller läker ingenting.
 
Jag önskar att det fanns fler vuxna kring varje barn, att skolan hade mer personal (inte bara lärare, utan fler vaktmästare, elevass osv). Att man tidigt fångade upp elever som är stökiga och informerar föräldrarna direkt. Av någon anledning väntar skolan ganska länge med sånt… varför? Föräldrar måste engagera sej mer i sina barn även när de blivit större. Många följer inte ens med sina ungar på utvecklingssamtalet efter åk 4-5 och alla skolor kräver inte föräldranärvaro. Hur ska man då veta vad som händer?
 
Jag ser inte att lösningen är att flytta eller stänga av, jag vill veta varför en elev beter sej som den gör. Eller vad säger ni?
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *