Demonstrera eller inte demonstrera?

Demonstrera eller inte demonstrera?

Jag tycker första maj är en ganska onödig röd dag. Den VAR viktig, men nu för tiden fyller den väl egentligen ingen funktion mer än att man får vara ledig eller får ob-tillägg om jag jobbar?
 
Jag har aldrig gått i ett demonstartionståg på första maj i hela mitt liv. Jag har demonstrerat, men då har det varit av annan anledning på annan dag. OM jag hade valt en demonstration idag hade det varit den i Uppsala. Den där man mest värnar familjens betydelse, som Kristdemokraterna samlat ihop folk till. Det tåget var störst redan förra året, med över 1000 deltagare. I år var det runt 500-600 deltagare och större än vänsterblockets tåg.
 
Det jag är lite förundrad över är Vänsterns 1a majtalare i Skåne… där vårdförbundets ordförande var huvudtalare. Konstigt. Jag trodde att vårdförbundet var både politiskt och religiöst obundet…? Kan man då låta ordförande tala för ett parti? Jag tycker inte det. Men det gjorde tydligen hon. En tjej från vänstern som satt i publiken sa att de ”hörde ihop” eller nåt sånt… Mysko att säga nåt sånt när man bestämt säger att man inte är knuten till någon annan organisation. Men men… det lär väl visa sej om det var fel beslut eller ej att ställa upp som talare.
 
Nä, jag hoppar nog första maj tågen. Jag har tillbringat tid med min älskade familj och haft en otroligt fin dag med dem istället.
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *