Den lilla horan…

Den lilla horan…

Idag skulle man kunna skriva om SD-politikern som sa mindre smarta saker till förbipasserande för en tid sedan. Man skulle också kunna skriva om ostkakans dag eller diabetesdagen som jag också tror att det är… eller att det är Astrid Lindgrens och Tilde De Paulas födelsedag… men det gör jag inte för det gör ju så många andra.

Istället skriver jag om resor eller rättare sagt vaccinationer. Vi ska ju snart iväg, bara 40 dagar kvar nu. Biljetterna betalades här om dagen, så nu är nästa hela vår buffert borta – bara att börja spara igen. Men det känns ändå skönt att betala resan kontant, det är ju många som tar lån för att betala sina resor. Det man inte tänker på är att det inte bara är själva resan, mat och boende som kostar. Beroende på vart man åker ska man ju vaccineras också… och vaccinationer är DYRT!

När vi åkte till Tanzania 2010 var vi tvungna att gå igenom vårt grundskydd och fylla på det mesta. Alltså slipper vi en stor del av kostnaden nu; Gula febern och twinrix är också fixat och de kostar mest. Men vi måste ha malariatabletter och bara receptet kostar 150-200 kr per skalle, sen ska pillrena hämtas ut också. De är INTE billiga. Men det får man ju ta när man åker till konstiga ställen, man vill ju inte dra på sej malaria lixom…

Att resan kostar si eller så mycket veta man ju, det står ju i bekräftelsen. Men hur många räknar med alla kostnader som sedan kommer? Det kan handla om flera tusen för en familj. Är man lite smart och tänker åka till många konstiga ställen, ja… då är det ”bara” att ta alla resor på en gång och på så sätt behöver man bara vaccinera sej en gång  🙂 Smart va? Fast det är klart, mycket pengar blire…

Det är nog bara att bita i det sura äpplet och betala. Vaccinationscentralerna är iaf billigast och vet bäst, men även de skiftar en del i pris – så jämför! Sen är det bara att pynta och se glad ut. Snart åker vi!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *