Det får inte vara något allvarligt!!!

Det får inte vara något allvarligt!!!

Pälsbollen har varit på besiktning. Vi har inte varit iväg med honom på ett bra tag, så det var väldigt mycket dax för en massa vaccinationer mm. Han har ju haft en del små konstigheter för sej under åren och nu ville vi kolla upp varenda millimeter av honom. Så i måndags bar det av till veterinären…

Vetrinären gick igenom honom från nos till svans, klämde igenom honom, kollade öron, nos, hals och ögon. Lyssnade på hjärta och lungor och en massa annat. Jag berättade om hans andnödsattack i fredags, om hans kramper, att han dricker mer än vanligt, är lite slö och till slut att han fryser så han skakar när han är ute. DÅ reagerade hon!

Kramperna är sånt som Borderterriers ofta har, det kan avhjälpas med glutenfri kost och i Baileys fall har det blivit mycket bättre. Hans andnöd var noskvalster och ska behandlas. MEN… att han är slö, dricker mycket och fryser kan tyda på att hans sköldkörtel är paj. Det tyder också hans vikt på, han går helt enkelt inte ner i vikt hur mycket vi än motionerar honom. Och mat är han inte så förtjust i, så han borde inte vara så tung som han är. Så ena benet rakades lite och en massa blodprover togs, idag eller imorrn får vi veta…

2000 kr senare gick vi därifrån. Baileys hade fått ett blått plåster och en ny kompis, veterinären och han stod länge och kelade. Jag körde hem honom, han var helt slut efter besöket och somnade direkt. Å jag gick till centrum och hämtade nosmedicinen, 400 kr till… jaja, vad gör man inte för sina djur. Tur Martin får sin första lön nästa vecka!  Å kvittot kan tydligen skickas till försäkringsbolaget så har vi iaf betalat självrisken om det skulle behövas mer behandling.

Så nu väntar vi på att telefonen ska ringa och att beskedet ska vara lugnande. Är det fel på sköldkörteln så går det att behandla. Så det hoppas jag nästan på… nåt fel är det ju och det här skulle vara ett av de ”bättre”. Finns inget fel alls är det knepigare… det är bättre att hitta nåt och ha något att utgå ifrån än att inte hitta något alls. Tycker jag.

Vår älskade lilla pälsboll! Vad skulle vi göra utan honom???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *