Det här med semlor…

Det här med semlor…

De här ”Dagarna” som poppar upp under året, börjar det inte gå lite för långt? Ta tex Semmeldagen, är det bara jag som tycker att den börjar bli liiiiite för hajpad?

Det finns runt 700 temadagar under året, bla semmeldagen, punchrullens dag, kvinnodagen, sömndagen, islandshästens dag och så självklart alla de vanliga som midsommar och julafton. Många handlar om olika delar av mat, semla, punchrulle, mazarin, korv, pizza mm. Gott – javisst!

Det är förstås handeln som gjort, och gör, dagarna så stora som de är och det blir lixom bara värre. Låt säga för tio år sedan, då firade vi semmeldagen och våffeldagen – sen kom lakritsens dag (helt ok för mej), kanelbullen, korven och pizzadagen. Och nu bara öser man på med dagar och vi äter och äter och äter. Sen påminner socialstyrelsen om svenskarnas dåliga hälsa och att fetman ökar… Vad hände med hälsans dag?

Det mesta handlar om mat och det finns faktiskt en morotens dag (4/4) men i övrigt är det svårt att hitta temadagar som främjar vår hälsa. Jag vet inte varför de där gottedagarna kommit dit, om det handlar om att folk vill ha en anledning att äta gott, något att skylla på kanske. Jag blir istället lite motvalls och äter absolut ingen kanelbulle 4/10 eller Kebab den 5/5 – jag äter preciiiis när jag vill – men inte då!

HÄR hittar ni alla temadagar, de står på kö just nu. Idag är det Askonsdagen och Europeiska Logopeddagen – inget går att äta!!! För mej blir det däremot att äta och dricka hela dagen, jag ska till NK´s nya saluhall och äta lunch och sedan gå på whisky-provning med Mackmyra som fyller 20 år. Finns det nån whiskydag tro?

Ha en fin dag everyhopa och njut av det ni äter, annars är det rätt onödigt att stoppa det i munnen  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *