Det var ju himla kul!

Det var ju himla kul!

Vi kom till TomTits vid 10.30 och gick inte därifrån förrän strax efter 16.00! En lååång dag där, och kul var det!
 
För Er som inte vet vad TomTits är, kan jag berätta att det är fyra våningar fulla av expriment, prova på och en massa annat. Längst ner är det mest tekniska grejer, som hur motorer, hydralik och sånt fungerar. Nästa våning har vattengrejer, mörkrum och en del om tyngdlagen. På tredje våningen handlade mycket om synintryck och på fjärde nästan vara om människokroppen.
 
Det var tur att vi hade matsäck med oss för vi gick igenom varenda våning i detalj. Vi såg en uppvisning med/om såpbubblor där vi fick lära oss att göra såpbubblor genom rockringar… dom blev stora kan man väl säga. Sen såg vi ett råttrace och ”vår” råtta förlorade… det sista vi gjorde var att spänna fast ungarna i ett gyro. Där satt de fast och slog kullerbyttor och hade skoj.
 
Sen var vi ganska trötta och kunde nöjda åka hem till Vännens föräldrar, dricka en kopp te och hämta hund. Baileys blev överlycklig när vi kom dit  🙂
 
Detta kan ju låta som en ganska barnslig dag och att en nästan 14-åring resp 15-åring borde tycka att det vi gjort var halvlarvigt. Men faktum är att de nu innehar en perfekt ålder för att vara där. Nu fattar de ju alla expriment och kan tillgodogöra sej allt de lär sej. Det var nästan folktomt, men de som var där hade 2-4-åringar med sej och de tröttnade ganska fort. Så det mesta kunde vi utforska i lugn och ro.
 
Det var en skön dag, ungarna var sams, de hade kul, de samarbetade och alla mådde bra. En himla bra dag helt enkelt!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *