Dödsbud och semester

Dödsbud och semester

Det är alltid jobbigt att ta emot bud om någons död, även om det handlar om en 97-åring. Jo, Farmor Anna fick leva 97 långa år, 97,5 till och med. Det är mycket, väldigt mycket. Jag var precis på besök hos min egen farmor, som ”bara” är 92. Vi pratade om ålder och döden, hon tänkte satsa på 100 så att hon ska få telegram från Kungen  🙂

Det är klart att gamla människor dör och döden kommer ofta som en befrielse för den gamla människan. Oavsett det så är det sorgligt och tråkigt. Idag fick vi veta att begravning blir 18 januari, men det ser inte ut som att varken jag eller killarna kommer att åka dit. Jag hade nog velat vara där, men det blir för dyrt och för mycket krångel.

Idag har vi jobbat klart terminen. Även om det kändes som att vi gick på semester igår när vi hade haft sista klassen, så var det egentligen inte förrän efter lunch idag som vi faktiskt hade jobbat helt klart. På förmiddagen körde Martin iväg till posten med grejer som skulle skickas tillbaka, han bankade pengar och klippte sej. Under tiden skrev jag klart veckobrevet, fixade klassrapporter och en massa annat fix. För att spara tid packade vi bilen full med skräp, åkte iväg och åt lunch och sedan vidare till sopen och tömde bilen och efter det åkte vi till Ica Maxi och handlade det min kompis i Gambia beställt av oss (ost, bröd, kirurgtejp) samt det vi ska äta under helgen. Hem igen, fixa lite till och sen körde jag ut i halkan igen för att besöka min lilla Farmor. En stund hos henne och sen hem igen.

NU HAR JAG SEMESTER!!! Nu har vi handlat allt, solkräm var det sista som åkte ner i varukorgen. Allt jobb är avslutat och hemmet börja se ok ut. Tur att vi inte ska ha folk här över jul… Resväskorna börjar fyllas, den plats som blir över fylls av gosedjur, papper, pennor, leksaker och kläder som vi ska ge bort. Husvakterna har fått sina regler, våra kompisar ska bo här så alla tjuvar kan ta ett annat hus och göra inbrott i. Enda kruxet just nu är att vi inte fått tag på Dalasi, den Gambiska valutan. Vi är för sent ute för att beställa valuta och växlingskontoren har inga hemma eftersom det är en så ovanlig valuta. Say what?! Men men, lite har vi. Så vi klarar oss nog den första dagen, tills vi kommer åt att växla mer.

Jag tror inte att någon kan förstå hur mycket jag ser fram emot det här. Jag längtar så det nästan gör ont. Men jag är beredd på att bli besviken, det kanske inte alls är som jag minns det. Det är helt ok. Bara jag får värme och sol, så är jag nöjd. Om jag dessutom får träffa min svenska kompis och kanske någon mer av mina gamla kompisar, så är jag mer än nöjd. Om bara fyra dagar är jag där…

Bra öppettider, stor parkering, bra med både Mc Donalds och apotek i samma byggnad. Trevlig personal och rymliga gångar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *