En dag på Mackmyra

En dag på Mackmyra

Norrlandstrippen har börjat och levererat ordentligt redan första dagen. Vi har sett ungefär varenda millimeter av Mackmyra, hört hela företagets historia och gjort roliga intervjuer. Och smakat lite whisky såklart!

Äntligen är vi på väg. Vi har packat, packat om och packat lite till. Det är inte lätt att packa för temperaturer mellan 5 och 25 grader, för olika tillfällen och väder. Dessutom måste vi ta hänsyn till lastvikt och utrymme. Vi har mailat fram och tillbaka med olika företag och bokat tid för besök och intervjuer. Vi ska ju som sagt inte på semester, utan jobbar på som vanligt.

Till slut ansåg vi oss färdiga och drog från Tumba efter jobbet i torsdags och hamnade hos vår husbilskompis Tobbe i Gävle aka Plåtis-Tobbe. Så himla praktiskt med vänner som har plats både för sin egen och en påhälsande husbil. Tobbe hälsade oss välkomna med rosé i glasen och Ahlgrens bilar. Idag knackade han på med nybakat bröd till frukost! Han är en riktigt pärla.

Norrlandstrippen är alltså långt ifrån semester, vi har bokat in lite jobb redan i förväg och mer blir det på vägen. Mackmyra i Gävle var inbokat i förväg, så det var bara att ta cyklarna och trampa iväg efter lunchen igår.

Vi blev visade runt och fick se varenda detalj av tillverkningen, bunkern där faten ligger till sej och allt annat som hör Mackmyra till. Dagen avslutades med en liten provning av fyra olika whiskysorter. Allt dokumenterades såklart både med vanlig kamera och på film. Snart kommer en film på youtube HÄR.

Det var så otroligt intressant och roligt att få se allt. Jag har haft kontakt med Mackmyra i flera år och skrivit om deras produkter, men aldrig varit där. Det var något jag verkligen sett fram emot och nu när jag väl varit där så kan jag verkligen rekommendera det till er som också är ute och åker. Ta en dag med rundvandring, provning och middag – det är så himla trevligt! Och gott!

Har ni tid och intresse så ska ni även ta er till Mackmyra bruk, det var lixom där allt började. Så dit cyklade vi idag, 1 mil fram och tillbaka. Lika långt igår, nu behöver häcken vila 🙂

Imorrn fortsätter norrlandstrippen, då lämnar vi Gävle och drar till Falun. Där ska vi möta upp min bästa kompis Å och besöka Falu Koppargruva. Det ska bli så himla kul!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

5 svar på ”En dag på Mackmyra

  1. Så trevligt. gillar sådana turer och gärna då man får provsmaka deras produkter. Falu koppargruva har jag inte heller varit i.

  2. Vad roligt med ett besök på Mackmyra, kul att ni även fick provsmaka produkterna.
    Det är ju perfekt när man har vänner att stanna hos längs vägen!

  3. Vad roligt att ni är på väg nu och så härligt att ut och resa igen. ja det är inte lätt att packa, märkte jag då vi var på resa nu, jag hade packat mer än jag tänkt, men allt behövdes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *