MATSEDEL V 29 – BRÖLLOPSDAG!

MATSEDEL V 29 – BRÖLLOPSDAG!

Halva sommaren har passerat och många av er har säkert semester just nu. Vi med, eller.. iaf Martin from onsdag… om man nu kan kalla det semester när man far runt i norra Sverige och intervjuar folk, tar bilder och försöker samla ihop material till en massa texter.

Den här veckan innebär iaf bröllopsdag! Och förlovningsdag faktiskt, för det är samma datum. Smart om man har dåligt minne och det har jag 🙂

På lördag firar vi 6 år som gifta och 7 år som förlovade, båda händelserna var vid vatten. Martin är en riktig romantiker som friade till mej vid vår strand på Öland, i solnedgången såklart. Sen gifte vi oss på en skärgårdsbåt samma datum men året efter. Och åkte på Medelhavskryssning på bröllopsresa, vatten vatten vatten. Var vi firar i år vet vi inte än, just nu är vi på väg norrut.

Experimentköket i Husbilen är i full gång, vi kallar det ”I Peppes kök”. Där leker vi fram rätter som passar att laga i mindre kök, som tex i husbil, husvagn och båt. Vi har redan gjort några recept. tex picknickmat, tillbehör till grillat, pastasåser och sånt som är lättlagat och bara kräver en eller max två kastruller/pannor. Ha koll på Du i Fokus så missar du inget. Du hittar matlagningsfilmerna HÄR.

Här är veckans matsedel:

(Siffror är för Viktväktare)

Måndag: Pasta med lins- och tomatsås (6-30 PP för all sås, plus pasta)

Tisdag: Krämig fiskgratäng med dill (13-41 PP för hela gratängen, plus potatis)

Onsdag: Varm pastasallad ( 10 PP för all sallad, plus pasta)

Torsdag: Kyckling- och spenatpaj (29-45 PP för hela pajen)

Fredag: Räkor med spenat och pasta (16-20 PP för allt, plus pasta) 

Lördag: Pasta med champinjoner och tomater (15 PP för för allt, plus pasta)

Söndag: Grillat och grönsaksgratäng (10-17 PP för hela gratängen)

Bröllopsdagsbonus: Varma nektariner med choklad och kokos (2 PP per portion)

Den här veckan passar det mesta till matlådor. Jag vill särskilt rekommendera fiskgratängen, pajen och grönsaksgratängen. De grillade nektarinerna kan man göra även i ugnen eller i grillpanna med lock, så det ska vi lyxa med på lördag – var vi än är 🙂

Hoppas ni får en riktigt fin vecka. Ni hänger väl med oss runt i Sverige? Det blir kul!

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *