Ställplatser och campingar på vår tur i Skåne

Ställplatser och campingar på vår tur i Skåne

I april åkte vi runt i Skåne. Vi började på östkusten, med den stora husbilsträffen i Sölvesborg (Blekinge), sen drog vi ner längst hela den skånska kusten. Här kommer hela resvägen och alla ställen vi övernattade på. Hoppas det kan hjälpa er när ni ska åka runt 🙂

Det kan tyckas sent att redogöra för alla platser, så här nästan tre månader senare. Men det har tagit tid att få till bilder och filmer till alla platser, nu är det äntligen färdigt! Alla uppgifter och priser är från April -22.

Kiviks familjecamping

Vi började alltså vår resa runt påsk med den stora husbilsträffen i Sölvesborg. Efter den var vi helt slut och tog en natt på Kiviks Familjecamping. Det är en lugn camping med butik, minigolf och grillplatser. Helt ok när man bara vill pusta ut, som vi ville. Det är även nära till Stenshuvud och Kiviks musteri.

Allt var fräscht och fint och campingen går att förboka, vilken var en fördel just då. Här kan man både tömma gråvatten, toa och fylla på vatten. När vi var där kostade det 260 kr inkl el. Här finns en film från vårt besök.

Kåseberga Ställplats

Jag har sett Ales Stenar förr, men ville såklart visa Martin platsen. Det är ju så häftigt, mäktigt och konstigt. Vi fick tips om Kåseberga Ställplats som ligger precis nedanför stenarna, det tar kanske 10 minuter att gå dit. Ett tips är att gå upp till Ales Stenar vid solnedgången, det är magiskt!

Ställplatsen är en gammal fotbollsplan, servicehuset är ett omklädningsrum. Det är helt ok för mej, så länge jag kan låsa om mej när jag duschar. Och det kan man. Här är rätt enkelt, men ändå trivsamt. Jag tror det är 24 platser med el som inte går att förboka – men det är alltså rätt stort.

Här finns ingen tömning, men toa och dusch. Går man nerför trappen på ”servicehuset” så hittar man fräschare alternativ än det som är uppe på utsidan. Här betalade vi 180 kr med el. Här kan ni se vår film från Kåseberga Ställplats.

Trelleborg Strand Camping

Här trivdes jag!!!

Det var lite knepigt när vi kom och ingen var på plats. Där stod vi vid en stängd bom och såg nog ganska vilsna ut, men så hittade vi en kod i vår bokning och kunde komma in. I början av säsongen är man alltså rätt ensam på campingen, men det är helt ok.

Här är rent och fräscht, man ser stranden och den långa bryggan. Det finns tvättmöjligheter och tömning av gråvatten och toa, samt påfyllning av vatten. Fina kök med matplatser men även en restaurang vid stranden.

Det renoverades och fixades lite överallt och är säkert jättefint nu. Här betalade vi 230 kr för en ställplats inne på området, med el. Det finns en särskilt del som är nästan bara för husbilar.

Här kan ni se filmen från campingen. Hit kommer vi gärna tillbaka!

Falsterbo Resort

Det är samma ägare till Trelleborgs Camping som till Falsterbo Resort, det märks kanske lite. Men Falsterbo känns som värsta lyxstället! Receptionen har en butik och en stor härlig takterrass. Här finns minigolf, padelbana (har jag för mej) och en massa annat. Man ser inte stranden, men en lång härlig strand finns bara fem minuter bort.

Här finns 22 ställplatser närmast stranden och det kan ju låta härligt – tyvärr var det väldigt mycket träd och buskar och begränsat med sol där. Det var också ganska nära tömningen av gråvatten och toa som man måste passera varje gång man skulle till stranden. Ingen fara egentligen, då det var rent och fräscht – men kanske något man ändå vill känna till.

Vi gillade det, perfekt när man skulle cykla runt och upptäcka Falsterbo och Skanör. Lagom cykelavstånd till allt. VI betalade 250 kr per natt. Här kan ni se filmen från Resortet.

Norra Hamnen – Helsingborg (Parapetern)

Vi chansade och hade tur att få en plats, trots att vi kom långt efter lunch. I april finns det kanske ett 20-tal platser, alla med el, och det tar slut snabbt. Ställplatsen i Norra Hamnen är perfekt när man ska upptäcka Helsingborg. Det är nära till allt! Dessutom ser man över till Danmark och när solen skiner känns det som man är utomlands. Så härligt!

Här finns tvättmöjligheter och ett fräscht servicehus med toa och dusch, men inget annat. Dessutom står man inte riktigt med de där 4 meters avståndet som är önskvärt i Sverige, det är ganska tätt mellan bilarna. Ändå trivdes vi väldigt bra. Solnedgångarna var magiska!

VI betala 300 kr natten inkl el. Här är filmen från Ställplatsen i Norra Hamnen.

First Camp Malmö (Sibbarp)

Här hade vi kunnat haft det hur bra som helst, om det inte pågått ombyggnation på flera ställen som lät väldigt mycket. Just då byggdes det överallt, så vi bad om att få byta plats, nu är det säkert både fint och lugnt.

Campingen har både tomter med gräs och ställplatser med asfalt. Vi testade båda och tyckte bägge funkade, även om gräs såklart är lite mysigare. Bara några minuter bort ligger vattnet och där har man en magisk utsikt över Öresundsbron. Missa inte den! Dessutom ligger Malmö på lagom cykelavstånd, hur smidigt som helst. På sommaren går även en buss till city, med hållplats precis utanför campingen.

Här finns allt man behöver, tvätt, toa, dusch, tömning och påfyllning – det är ju trots allt en stor camping. Vi betalade 300 kr med el. Här finns filmen från Sibbarp.

Ställplatsen i Limhamn

Här bodde vi inte, men cyklade förbi och kollade läget. I april var det inte många tillgängliga platser (12 på vintern), det är nämligen en båtklubb där platserna är upptagna av båtar till den säsongen börjar. Men det finns hela 50 platser när båtarna är i vattnet och då skulle jag tro att det är väldigt mysigt här. Här kommer vi absolut att stanna nästa gång, vi gillar ställplatser bättre än campingar.

Här finns både toa, dusch, tömning, påfyllning och grillplatser. Priset är 220 kr inkl el. Här är filmen därifrån.

—–

I april finns inte jättemycket att välja på och eftersom vi skulle jobba under tiden så behövde vi el och ville kunna boka plats i förväg för att komma lite senare på dagen och säkert få en plats. Så detta är resultatet, 7 olika platser där vi stod 2-3 dagar på varje ställe (förutom i Limhamn och hos vänner).

Favoriten var Norra Hamnen i Helsingborg, det låg så himla bra, på andra plats kom Trelleborg och närheten till stranden. Men på det stora hela var vi nöjda med det mesta, alla har något positivt. Ta bara utsikten över Öresundsbron i Sibbarp eller närheten till Ales stenar, magiskt!

Nu väntar en ny långresa med en massa nya ställplatser och campingar. Snart drar vi till Treriksröset via Norge och i bästa fall Nordkap, över till Finland och tillbaka ner genom Sverige. Har ni tips på ställen att övernatta är de mer än välkomna.

Ni får gärna följa vår resa på vår youtube-kanal ”Jikitas på äventyr” 🙂

Missa inga inlägg:

Följ bloggen på Facebook och mej på instagram våra äventyr finns på Youtube

10 svar på ”Ställplatser och campingar på vår tur i Skåne

 1. Tack! Vi åker nu på semester, 1:a gången söderut ,tidigare år har vi åkt uppöver. Fint att stå i Klockestrand, vid Ångermanälven. Kolgården i Vilhelmina. Ankarvattnet efter Vildmarksvägen. Lit ovanför Östersund. Rättvik . Säter.

 2. kan tänka mig att ställplatser kan vara knepigt ibland även om det är betydligt mindre husbilar på vägarna i april än under resten av sommaren..nog bra info för de som har husbil

 3. Perfekt med en lista på olika campingar och ställplatser. När vi har varit vid kivik har vi alltid fricampat på ett skjutfält precis vid havet. Underbart.

 4. Åh mitt vackra Skåne!
  På Kiviks camping bröt sonen båda båtbenen i högerhanden då han trillade ner från lekplatsen. Herregud, det glömmer jag aldrig. Campingen var dock hur bra som helst när vi var där. Närheten till stranden och närheten in till Kivik. Minns att vi spelade schack där, pojkarna älskade de stora pjäserna.
  I Sibbarp jobbar min väninnas dotter i år och tydligen är det nya ägare som har rustat upp campingen. Det är en mkt populär camping så vill man testa den så ska man nog boka.
  Fina tips du gav!
  Kram

 5. Nämen var ni i Helsingborg? I Råå är det också fint även om jag inte vet hur själva ställplatserna är.
  I Kivik låg vi med båten förra sommaren och det var supermysigt. Skulle gärna utforska omgivningarna lite mer en annan gång.

 6. Verkar som om alla pratar om Skåne i år och till o med träffat folk därifrån. Verkar vara ett favorit ställe i Sverige i detta år 🙂

 7. Åh jag hade också velat åka på en husbils semester, aldrig gjort det. Men imorgon åker vi faktiskt på vår första semester ihop som familj haha =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *