En gammal hand

En gammal hand

Sitter på akuten och håller min farmors kalla hand. Hon sover lugnt just nu.

Personalen på hennes boende ringde ambulans i morse när de inte fick kontakt med henne och hon inte öppnade ögonen.

Detta fick jag veta när jag satt i en förhandling i tingsrätten. Så det var bara att sitta kvar och sedan snabbt springa iväg när allt var klart.
När jag kom till akuten var min faster på plats och man skulle precis göra ett EEG på farmor. Nu var hon piggare och protesterade en hel del. Det är min farmor det!
När undersökningen var färdig var min faster tvungen att gå och vi blev ensamma i ett eget rum en stund. Farmor säger att hon fryser och famlar runt med händerna. Jag tar hennes hand och hon somnar lugnt. Handen är alldeles kall.
En lite skrynklig hand. Tänk vad den varit med om. 94, nästa 95 år… Hon har levt ett långt och innehållsrikt liv. Min farmor. En lite tant med skinn på näsan. Just nu sover hon lugnt, vi vet inte om det är för gott eller om hon kommer att vakna igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *