En glädjens dag!

En glädjens dag!

Solstrålen har blivit stor

Sedan i vintras har vi peppat Senior att söka nytt jobb. Han har jobbat på Mc Donalds i snart 6 år och trivts kanonbra. Men vi märkte att han började förändras, han fick dåliga scheman och var inte alls på samma soliga humör. Hur mycket han än jobbade så fick han ändå inte lönen att räcka till och med det i bakhuvudet kändes det osäkert om han skulle bli godkänd för en lägenhet när han väl kom så långt i bostadskön. Han behövde ett nytt jobb med bättre lön helt enkelt.

Men en person med adhd och framförallt tourette syndrom behöver man bearbeta ganska länge innan poletten trillar ner. Förändringar är lite läskigt och skjuts framför en så länge man kan. Men våren kom och sonen mådde ännu sämre. Nu började han dock prata om att byta jobb frivilligt och även om processen inte var klar så var den påbörjad. Å i somras blev allt ett faktum. Han mådde väldigt dåligt, kände sej utanför och ifrågasatt på jobbet. När han kom ner till oss på Öland på sin semester satte jag ner foten, jag hade aldrig sett honom må så dåligt. Han hade mardrömmar, var lättirriterad och ständigt trött.

När vi kom hem tvingade jag med honom till läkaren som sjukskrev honom direkt. Nu var det akut! Han var helt enkelt tvungen att byta jobb. Så vi tog några halvdagar och åkte runt med CV och jobbansökningar. Han orkade bara ett par timmar i taget, men efter några dagar hade han nog sökt ett 50-tal nya jobb. Några hörde direkt av sej via mail och hoppet var stort. Sen hände det inget alls… och hoppet svalnade. Men så dök det till slut upp ett gyllene tillfälle och det ena gav det andra och förra veckan fick vi veta att jobbet var hans!

Igår var det tog offentligt och han kunde äntligen säga upp sej. Å redan nästa vecka ska han börja sitt nya arbete som innebär ett helt annat liv för honom. Han ska numera jobba dagtid och vara ledig på helgerna och ändå få en lön han både kan bo och leva för. Han står på 11:e plats för en lägenhet och nu kan vi verkligen se fram emot att han kommer längre och längre fram i kön. Nu kan han faktiskt ta en lägenhet när han får den, utan problem.

Så igår var en glädjens dag! Senior var så glad att han knappt visste vad han skulle göra. Så han letade fram alla sina jobbkläder och åkte iväg med dem så fort han kunde. Jobbet på Mc Donalds har han haft sedan han var 15 och det har lärt honom massor! Men nu är det dax att gå vidare och påbörja sitt vuxna liv bland vuxna människor. Ta ansvar på ett helt annat sätt.

Jag är så otroligt stolt över att han tog steget. Han vågade lämna den säkra tillvaron i en miljö han haft under en väldigt lång tid för något helt okänt. Jag är helt säker på att det kommer att gå hur bra som helst och att det var helt rätt beslut att ta. Å han är mycket gladare! Han sover lugnt igen och även om humöret pendlar lite så är det mycket bättre än i somras. Han kommer att fortsätta sin läkarkontakt och kommer att få någon att prata med. Det finns en hel del att reda ut och prata om. Men jag tror att mycket kommer att lösa sej med det nya jobbet.

Så nu ser vi fram emot nästa vecka när allt det nya börjar  🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *