En härlig första dag

En härlig första dag

Vi sov länge igår. Martin kollade på tv medan jag satt vid datorn och pysslade en del på förmiddagen. Det var molnigt och vi gjorde oss ingen brådska med nåt. Vid 12 tyckte vi att det var dax att gå en av våra långpromenader, egentligen alldeles för sent men ändå… men det blev inget av med det för då dök min kusin upp!

Jag träffade mina kusiner för 5 år sedan senast, det brukar gå ungefär så långt mellan gångerna. De bor i Göteborg och där har vi mest setts om de inte kommit till Öland. När vi var små tillbringade vi hela somrarna tillsammans. Deras pappa och min mamma är ju uppväxta på norra Öland och vi hade varsitt hus i närheten av varandra och lekte jämt!

Igår kom min äldsta kusin och hennes man hit. Vi pratade i flera timmar, innan de tog sej vidare till en annan kusin som bor sisådär 100 meter från oss. Nästa vecka kommer hennes lillasyster hit, det ska bli precis lika kul att träffa henne  🙂

Lunchen blev vid 15.30… SEN tog vi den där promenaden. Baileys sprang lös som vanligt och vi busade med honom. Sen drog han! Han försvann som en avlöning genom granskogen och jag efter. Han lyssnade inte ett skvatt på de komandon jag gav honom och snart fick jag se varför. Rätt vad det var komma han springande mot mej, men två gigantiska harar framför sej. När han såg mej tvekade han men fortsatte ändå att jaga dem en liten bit till innan han skamset stannade. Efter det fick han gå i koppel! Detta var alldeles i början av vår promenad, och han var dödstrött efter sin språngmarsch… synd att vi skulle gå ca 3 km till då. Han var rätt trött när vi kom hem…

Detta för första gången på flera år som han sticker. Nu får han gå i koppel några dagar, så får vi se hur vi gör sen. Mycket korv i fickan ska väl få honom på andra tankar… jäkla hund!

När vi kom hem igen fick jag ett sms att en blogg- och FB-kompis var i närheten. Vi gick ut och mötte dem och satte oss på ett av våra uteställen här och tog en fika. När vi började blogga på Expressen 2006 var vi ganska få där och alla blev snabbt kompisar och fortsatte sedan bekantskapen på Facebook. Nu är bloggarna på Expressen borttagna men många av oss pratas vid då och då och en del har jag träffat. J har jag bara pratat med via FB, nu var det alltså dax att ses. Vilken härlig familj hon hade! Fyra fina barn som var med i samtalet utan att tjafsa eller tjata. Annars kan det ju bli tråkigt när föräldrarna pratar med någon man inte känner, men alla var med i samtalet och vi hade jättetrevligt.

Jag rekomenderade dem att åka kustvägen tillbaka för att få se Öland från sin bästa sida och kanske ta lite bilder. Det skulle bli en fantastiskt solnedgång. Medan de åkte iväg, stack vi och handlade. Sent omsider åt vi middag och kollade på serien på fyran.

Så det blev en riktigt härlig och händelserik dag. Jag tror att det blir lite lugnare idag. Solen kom fram på eftermiddagen igår och det ser ut att bli en riktigt fin dag idag. Så det är väl bara att ta en dusch, äta frukost, klä sej och gå ut med hunden. Sen blir det nog en dag i solstolen med en ljudbok  🙂

Är det semester så är det!

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *