En himla bra dag!

En himla bra dag!

Lördagar = tidiga mornar. Stackars Martin går upp i ottan och kör Junior till simhallen redan 7.40. Jag har världen bästan oäkta man som låter mej sova 🙂

Men idag gick jag faktiskt upp ganska tidigt. Jag skulle nämligen hinna till Ica Maxi och köpa ny ljusslinga till granen innan jag hämtade Junior från träningen igen. Å det gjorde jag! Jag handlade och kom till simhallen i goooood tid. Fick äran att köra hem en simkompis också.
Väl hemma hjälptes vi åt att klä granen. Junior och jag fixade ljusen, Senior tog resten av pyntet. Så nu står den där grön och fin med röda pynt. Under tiden hade Martin förberett sitt livs första kroppkakekok. RIKTIGA Öländska kroppkakor var på g, med recept från min morfar minsann. Det tar ganska lång tid att koka riktiga kroppkakor, det ska rivas potatis och pressas ut vätska, skäras fläsk och en massa annat. Sen ska härligheten koka i närmare en timme, så inte förrän 14 kunde vi äta lunch. Det var med spänd förväntan som vi satte tänderna i godsakerna och inte blev vi besvikna inte. Så gott! Martin konstaterade att han kommer koka detta flera gånger, vi säger inte emot…

Efter lunch röjde vi kökbordet och årets pepparkaksbak tog vid. Det blev ett gäng plåtar och ganska mjöliga pojkar 🙂 Vem har sagt att tonåringar inte tycker om att baka? Inte jag! Killarna sparade lite deg så att Martin också fick baka lite. Så fixade han några extra flodhästar till sin samling. Under tiden satte jag ihop pepparkakshuset. Vi köper färdiga delar och ”limmar” bara ihop det själva. Sen får ungarna dekorera det. Efter lite trassel blev det till slut ett pyntat pepparkakshus som nu står på sin plats bland tomtarna.

När allt var klart kom bästa kompisen med ny ”Herrbekant” hit och smakade. Med pepparkakor och glögg firade vi tillsammans första advent lite i förväg. Mysigt!

Nu blir det räkor och kräftor. Lite nyttigt efter kroppkakor och pepparkakor kan ju aldrig skada. En perfekt dag både i matväg och pysselväg. Hela familjen har varit hemma och hjälpts åt och vi har haft det så mysigt. Kan nog inte komma närmare perfekt.

Jag älskar verkligen min familj!
.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *