En himla mysig brunch

En himla mysig brunch

I höstas vann jag en brunchkryssning med Strömma, den gjorde vi i söndags tillsammans med en av de vuxna sönerna och hans sambo. Så himla mysigt!

Jag vet att många av er tror att jag får allt jag testar eller gör, men så är det inte. I många fall betalar vi själva och tycker att det är så bra att fler borde testa och därför skriver om det. Eller också är det som den här gången – en vinst, jag är med i rätt många tävlingar 🙂

Strömma har massor med olika teman och turer, jag vann alltså en brunch. Eller brunch är egentligen fel eftersom turen går mellan 12-15, en brunch är väl egentligen en kombo av frukost och lunch? Så jag vill nog kalla det lunch helt enkelt.

När vi fyllde år i januari tyckte yngste sonen att det var svårt att hitta på något åt oss och att vi kunde göra nåt kul istället. Så han och hans sambo följde också med och fick bjuda oss på drycken och trevligt sällskap. Vid 11.30 gick vi ombord på S/S Stockholm på Strandvägen för en tur i Skärgården. Vi fick faktiskt gå ombord lite tidigare för att hinna fota båten och maten. Vi frågar alltid och oftast går det bra att göra så.

Prick 12 lämnade båten kajen och eftersom ingen vågade börja ta av maten, så gjorde vi det och satte på så sätt igång alla andra. Det bjöds på en kall- och en varm buffé, bröd, mängder med efterrätter och en fin ostbricka. Turen tar tre timmar och går fram och tillbaka till Vaxholms Kastell och under tiden äter, dricker och umgås man. Bara att glida genom Stockholms skärgård är ju hur mysigt som helst, i kombination med god mat är det helt suveränt!

Maten är fräsch och god. Laxen var favorit hos oss alla, jag tyckte om den gravade och de andra tyckte om den varma. När det gäller efterrätterna var vi totalt oeniga! Jag tyckte bäst om Limepajen, sonen tyckte bäst om den vita chokladmoussen med crunch, å de andra gillade smulpajen och brownien bäst. Det finns alltså något för alla.

Personalen är kanontrevlig och tillmötesgående. Båten är jättefin och välskött. Den gick en gång som postbåt till Öland som jag förstod det, vilket ju är ett extra plus i mina ögon. Vi gillar ju det här med båtar och vatten, det finns ju en anledning till att vi gifte oss på en Strömmabåt och att bröllopsresan var en Medelhavskryssning. Det är helt enkelt avkopplande med vatten och vågor.

Att umgås med de vuxna barnen under avslappnade former är också ett extra plus. Att bara sitta där, prata lite och se den härliga naturen glida förbi. Har ni inte gjort det så måste ni testa! Dessutom kan ju inte sällskapet smita, då får de simma i land 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *