En OS-mästare lagade mat till mej!

En OS-mästare lagade mat till mej!

Det finns event och det finns EVENT!

Idag var jag inbjuden till ett lunchevent och vanligtvis när man kommer till ett event så står där massor med folk och väntar på att bli insläppta. Idag kom jag lite tidigt och var först. När det närmade sej insläpp var jag fortfarande ensam och tänkte att jag kanske gått fel eller att det var fel dag, men där var en skylt på dörren så jag var nog rätt ändå.

Efter en stund kom en kvinna från en mattidning (allt om mat tror jag), sen en herre från en baktidning (som jag inte kommer ihåg namnet på) och sen kom en tjej från Topp Hälsa. Vi blev hämtade av en man i porten som visade oss tillrätta. Vi fick åka hiss rakt upp och in i en jättestor våning med en urläcker balkong och vansinnigt vacker utsikt över hela Stockholm.

Här stod en kock; Krister Dahl och lagade vår mat, näringslivsexperten Christer Rosén och en man från Svenska Ägg hälsade oss välkomna. En kock som vunnit fyra OS-medaljer skulle alltså laga min lunch! Krister är kökschef på Gothia Towers och håller på med MMA på fritiden. Å snygg och trevlig visade han sej också vara  🙂

Vi satte oss och fick veta allt om ägg och D-vitamin och den senaste forskningen. Det var faktiskt himla intressant och för oss utomstående kan det vara bra att veta att rekommendationerna för D-vitamin har ändrats. Numera ska vi få i oss nästan dubbelt så mycket D-vitamin mot vad man rekommenderade förut. Ska vi vara petnoga så ska en vuxen person få i sej lika mycket D-vitamin som det finns i 8 ägg, men så många ägg kan ju vara knepigt att få i sej… så man får väl fylla på ur andra källor också.

Varför är då D-vitamin viktigt? Jo, för att ha ett normalt immunsystem, normal muskelfunktion, god ben- och tandhälsa och ha en normal celldelning i kroppen. För överviktiga personer är det lättare att gå ner i vikt om man får i sej den D-vitamin kroppen behöver. Det är alltså viktigt! Å det där med solen och D-vitamin kan vi här i Norden glömma mellan oktober och mars. Vår sol klarar inte att komma upp i den styrka som krävs för att vi ska ha nytta av den på det sättet. Så det där med att ta en äggmacka till frukost som jag alltid gör, är faktiskt himla smart!

För att ge exempel på god mat med ägg fick vi alltså en lunch uppdukad till oss. Där fanns en urgod laxtartar (som jag tog mååånga av), en miniatyr ungspannkaka med oxbringa (som såg ut som kammusslor men smakade pannkaka), en frittata med parmaskinka och till dessert en hallonparfait. Allt var otroligt gott och eftersom vi bara var ca 10 pers så fanns det gott om mat och vi tog flera gånger.

Det var det som var lite annorlunda och faktiskt lite läskigt, att vi var så få. Man kunde inte försvinna i mängden direkt… men samtidigt mysigt att ha tid att sitta och äta, prata med kocken och arrangörerna och knyta kontakter. Å medan vi satt där så kom SVT med Charlotte Permell i täten för att göra ett reportage och filma oss. Eller det var ju kocken Krister som skulle intervjuas men jag och en Catharina från Topp Hälsa blev instruerade att ta maten på ett visst sätt och stå och prata i bakgrunden. Det ska tydligen visas på ABC nångång, säkert den 11/10 då det är Äggets Dag.

För det var ju därför vi var där. För att uppmärksamma Äggets Dag och ta del av den nya forskningen och dela med oss av det vi fick veta. Å visst fick vi en liten goodiebag med oss hem också… vi fick ägg (förstås!) och en påse för att göra perfekt pocherade ägg med. Tror Martin får den…

En god lunch var det och trevliga nya kontakter fick jag och jag kan fortfarande känna smaken av laxtartar i munnen – så gott!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *