En redig knallemarknad

En redig knallemarknad

Jag tycker det är skitkul att gå på en riktigt knallemarknad och här på Öland är det ganska gott om dem om sommaren. Ön är ju några mil lång så man kan inte åka på alla, men en som vi aldrig missar är marknaden i Byxelkrok som alltid är sista helgen i juli. Alltså nu!

Så efter morgonpromenad och lunch så drog vi iväg de 3 milen till norra udden och byhålan Byxelkrok. Det är ett himla mysigt ställe med hamnen och alla båtar där man kan gå runt och bara må bra nästan hur länge som helst. Vi har kompisar som bor med havsutsikt, så hos dem ställde vi bilen och sen gick vi ner till marknaden.

Vi började i hamnen, kollade in vilka butiker som var nya för året och tog lite bilder. Sen gick vi runt ett varv på marknaden. Det var ganska varmt och luktade nybakade munkar över hela området, så där så man nästan skulle kunna äta upp vagnen de bakas i… Men det gjorde vi inte! Vi åt inte en endaste faktiskt!

Vi visste vad vi skulle ha, bajspåsar är ett måste att köpa på en marknad. De är mycket billigare än på tex Ica. Å när vi köpte det så passade Junior på att köpa stora fryspåsar som också är billigare. Martin skulle även ha ett nytt fodral till sina plastkort. De här var grejer vi visste… vi gick runt och helt plötsligt hade jag tappat mina två män… de hade stannat hos en farbror som sålde knivar. Jo, vi behöver faktiskt nya knivar… sonen också. Så det var bara att backa och kolla vad som fått dem att fastna. Å rätt vad det var hade vi köpt både nya knivar och ett sånt där block att ställa dem i.

Det var en jäkla bra rabatt från början och sen snackade jag till oss lite till, vi skulle ju ha två… Det blev lixom lite för bra för att avstå, så nu har vi nya knivar från Point Blanc. Det är såna där keramiska grejer som ska vara så himla bra. Dessutom matchar de vårt kök både när det gäller färgen på knivarna och knivstället. Sånt är ju jätteviktig. Nu får vi se om de är så bra som utlovats…

När vi gått färdigt och handlat det vi skulle gick vi till ett av hamncaféerna och köpte varsin glass. Vi lyckade faktiskt hitta ett ställe som fläktade lite och satt en ganska lång stund innan vi gick tillbaka upp till bilen. Sen satt vi och pratade med våra bekanta en stund innan vi körde hemåt igen.

Det var en sak som vi inte fick med oss hem som vi alltid köper på marknaden. Polkagrisstänger! Vi brukar köpa 5 hallonlakrits och 5 supersura. Men det fanns bara en som sålde polkagrisar i år och de vi köpte av honom förra året var smuliga och inte alls så där sega och goda som de ska vara. Så det fick vara. Så nu måste vi nog åka till Gränna!

Det här var nog årets sista marknad för oss. Hemma i Tumba blir det inte mycket av den varan, där blir det istället loppisar. Sånt är också lite kul, eller vad tycker du? Har du varit på nån skoj marknad? Eller vet du någon som man bara MÅSTE gå på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *